Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, w swoim Mi5 3/64 (wersja Global 8.1 stable) mam taki problem; w momencie gdy dzwonię do kogoś (tradycyjnie, bez włączonego trybu głośnomówiącego) słyszę takie delikatne pyknięcie i nic więcej, sekundy połączenia dalej lecą i nic poza tym. Gdy przełączę (podczas tego samego połączenia) na głośnomówiący to wszystko elegancko słychać. Nie słyszę nic oprócz szumu gdy chcę normalnie zadzwonić bez głośnomówiącego. Ktoś ma jakiś pomysł? Dzisiaj rano chciałem zadzwonić i się nie dało, wcześniej wszystko działało, nic nie zmieniałem w ustawieniach. Bez głośnomówiącego nie słyszę ani osoby do której dzwonię ani ona mnie

To może być problem z mikrofonem, głośnikiem?

Edytowane przez varer012
Opublikowano

Softem? Skoro słyszysz bipanie w głośniki do rozmów, a szumy zaczynają się kiedy osoba odbierze to raczej soft, pobierz jakiś program do testowania głośników, albo diagnostyka miui może chyba to sprawdzić

Wystukane z MI 5s

Opublikowano

Tzn jak wybiorę kontakt żeby zadzwonić i przyłożę telefon do ucha to słyszę tylko delikatną wibrację i nic poza tym (wibracja pojawiała się zawsze jak ktoś odebrał), nie słyszę tego pikania jak się czeka aż ktoś odbierze.

Dopiero jak włączę głośnik to słyszę pikanie dopóki ktoś nie odbierze i potem wszystko słychać.

Zrobiłem diagonostykę (5.) Główny mikrofon oraz (6.) Symulacja rozmowy, za każdym razem miałem słyszeć głos a słyszałem tylko szum

Opublikowano

Na 99% to problem techniczny;

- zrobiłem test diagnostyczny głównego mikrofonu na innym Mi5 i tam słychać po chwili to co mówiłem do telefonu, w moim słychać tylko szum

- nie działa muzyka na telefonie, zarówno np. na youtubie ale też muzyka w telefonie

Zatem czekam na odpowiedź od IBG

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...