Otto Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) Witam! Mam telefon z najnowszym softem w wersji globalnej. I mam problem z internetem. Otóż podczas transmisji danych szybkość internetu cały czas jest w trybie "H+" Ani razu nie widziałem jeszcze trybu G3 / G4 / LTE. Jedynie H / H+. A drugi problem to właśnie prędkość tego internetu... Nie wiem czy tak powinno być, mam pakiet w T-Mobile (abonament) + 5GB internetu który według licznika w telefonie działa z prędkością poniżej 1Mb/s. Kiedy chcę obejrzeć film na YT prędkość czasami wynosi 60 kb/s i wtedy film "ładuje" się, przerywa - nie można go płynnie obejrzeć ponieważ nie jest jeszcze w pełni załadowany. Nie wiem, czy ten telefon posiada jakiś ogranicznik? Oszczędzanie danych etc.? (Mam go od wczoraj) Proszę o pomoc (Ogólnie prędkość internetu waha się w granicach 60 - 500 kp/s - nie jestem ekspertem, ale to chyba ciut mało nawet jak na H+) Edytowane 23 Lutego 2017 przez Otto
Snajper Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 1 godzinę temu, Otto napisał: Witam! Mam telefon z najnowszym softem w wersji globalnej. I mam problem z internetem. Otóż podczas transmisji danych szybkość internetu cały czas jest w trybie "H+" Ani razu nie widziałem jeszcze trybu G3 / G4 / LTE. Jedynie H / H+. A drugi problem to właśnie prędkość tego internetu... Nie wiem czy tak powinno być, mam pakiet w T-Mobile (abonament) + 5GB internetu który według licznika w telefonie działa z prędkością poniżej 1Mb/s. Kiedy chcę obejrzeć film na YT prędkość czasami wynosi 60 kb/s i wtedy film "ładuje" się, przerywa - nie można go płynnie obejrzeć ponieważ nie jest jeszcze w pełni załadowany. Nie wiem, czy ten telefon posiada jakiś ogranicznik? Oszczędzanie danych etc.? (Mam go od wczoraj) Proszę o pomoc (Ogólnie prędkość internetu waha się w granicach 60 - 500 kp/s - nie jestem ekspertem, ale to chyba ciut mało nawet jak na H+) Jaka wersja miui dokładnie?Bo najnowsze nic nie mówi Ustawienia sieci Karta SIM (1,2 zależy którą ustawiłeś do internetu ustaw tryb LTE) Ustaw apn dla T-Mobile której używasz (punkt dostępu) 1
Otto Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Opublikowano 22 Lutego 2017 MIUI Global 8.1 / Stabilna 8.1.3.0 (MHRMIDI) Kartę SIM posiadam tylko jedną. Ustawienia sieci: (Nie wiem o co chodzi, więc wypiszę wszystko) Punkt dostępu - T-mobile.pl (internet) (APN : "internet") Preferowany typ sieci LTE Operatorzy Sieci - auto
Snajper Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 1 godzinę temu, Otto napisał: MIUI Global 8.1 / Stabilna 8.1.3.0 (MHRMIDI) Kartę SIM posiadam tylko jedną. Ustawienia sieci: (Nie wiem o co chodzi, więc wypiszę wszystko) Punkt dostępu - T-mobile.pl (internet) (APN : "internet") Preferowany typ sieci LTE Operatorzy Sieci - auto Posiadasz wersje redmi note 3 pro(se,Kate, international) Ogólnie prędkość internetu była naprawiona z tą aktualizacją Posiadam ten telefon ale mam inny system więc najlepiej pod pytaj się tu Z tym przełączanie sieci zrób tak wybierz ręcznie sieć T-mobile2g potem 3g potem LTE a na końcu wybierz automatyczny wybór sieci Jak ci nic nie doradzą w temacie z linka Ustawienia fabryczne przywrócić Poczekaj na aktualizację 8.2 kwestia kilkunastu dni Nie pomoże to wygraj global dev Jest też kwestia że akurat to może być winna operatora jakaś awaria lub modernizacja 1
Otto Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) No tak, ostatnia aktualizacja naprawiła prędkość internetu ale tylko w sklepie podczas pobierania aplikacji. Jeśli można spytać, jaką prędkość internetu posiadasz podczas np. oglądania filmu na YT? @Edit Czy jest coś takiego jak oszczędzanie danych (transfer) lub coś w ten deseń? Kojarzy mi się, że z początku telefon pytał o włączenie tego trybu i go zaakceptowałem, a teraz w ustawieniach nie mogę go znaleźć. Edytowane 22 Lutego 2017 przez Otto
Snajper Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) 49 minut temu, Otto napisał: No tak, ostatnia aktualizacja naprawiła prędkość internetu ale tylko w sklepie podczas pobierania aplikacji. Jeśli można spytać, jaką prędkość internetu posiadasz podczas np. oglądania filmu na YT? @Edit Czy jest coś takiego jak oszczędzanie danych (transfer) lub coś w ten deseń? Kojarzy mi się, że z początku telefon pytał o włączenie tego trybu i go zaakceptowałem, a teraz w ustawieniach nie mogę go znaleźć. Ja ogólnie teraz mam telefon na sterydach lineage os android 7.1.1 nie mam problem z prędkością połączenia nawet nie sprawdzam bo YouTube działa wyśmienicie na LTE jak i h+. Na global też z internetem problemu nie miałem a prędkości zależy w dużej mierze od miejsca w jakim jesteś operatora ale oczywiście tak kolorowo nie było bo problemy z połączeniami miałem Do pomiarów prędkości internetu najlepiej użyć speedtest z Google Play U mnie na wsi na miui (wskaźnik ten z miui oryginalny)LTE 1,1MB no ale trzeba się cieszyć że jest Ale z YouTube nie było problemu Te ustawienia wszystkie o ile pamiętam Panel sterowania-monitor danych tu jest większość Ustawienia-ustawienia sieci-ogranoczenie danych w romingu(czy jakoś tak) Już porostu dokładnie nie pamiętam Edytowane 22 Lutego 2017 przez Snajper 1
luki! Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Otto Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) Lte dziala!! Okazało się że po prostu u mnie w domu zasieg jest w 3G. Szybkość internetu również powróciła do normy. (prawdopodobnie problem leżał po stronie r routeru, na pc równie wolno wczytywały się strony / filmy) No ale... To jeszcze nie koniec problemów.. Mianowicie nie mogę wysyłać MMS (mam na nie pakiet) Przy próbie wysłania, MMS stoi w "trybie" "oczekujące".. Pozdrawiam i proszę o pomoc Edytowane 23 Lutego 2017 przez Otto
Otto Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Opublikowano 23 Lutego 2017 Temat do zamknięcia Opcja "zawsze wysyłaj MMS kiedy transwer danych jest wyłączony" była odznaczona i to ona blokowała wszystkie MMS (nawet pomimo włączonego transferu) Dziękuje i pozdrawiam
Nezumi Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi