Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przy konfiguracji, na oknie logowania na konto Xiaomi, wyświetla się błąd ''Nie mozna sprawdzić stanu bezpieczeństwa''. Mogę anulować lub ponowic próbę. Nie da się przejść dalej. Co robic w takiej sytuacji?

Edytowane przez przewa1258
Opublikowano

Daj nieco więcej informacji. Czy telefon jest nowy, czy aktualizowane już go. 

No i najważniejsze - sprawdź dokładnie wersję wg poniższej ściągi. 

kate-vs-kenzo.thumb.jpg.5e332fca46b36721940e6d4188d85ea0.jpg

Opublikowano

Ale chodź o miuipolska/xiaomi.eu, czy rom od xiaomi w wersji developer. 

Twój problem wykazuje objawy, albo problemu z tzw modemem (cześć software odpowiedzialna za komunikację), albo brakiem numerów IMEI/MEID. W obu przypadkach telefon nie jest w stanie zweryfikować konta na serwerach xiaomi. 

Opublikowano

Wejdź w recovery i zrób wipe dwóch pozycji: cache i art/dalvik cache. 

Jeśli nie pomoże reinstalacja systemu z pełnym wipe (cache, art/dalvik cache, system) 

Opublikowano (edytowane)

@Zexon72 Juz raz przeprowadzałem reinstalacje, nie pomogło. Spróbuje jeszcze raz dalvik i cache, ale mam złe przeczucia. Da się z tego poziomu zainstalowac Global rom?

Edit: Tak jak sie spodziewałem, wipe nic nie pomógł :(

Edytowane przez przewa1258
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, przewa1258 napisał:

@Zexon72 Juz raz przeprowadzałem reinstalacje, nie pomogło. Spróbuje jeszcze raz dalvik i cache, ale mam złe przeczucia. Da się z tego poziomu zainstalowac Global rom?

Edit: Tak jak sie spodziewałem, wipe nic nie pomógł :(

Będziesz musiał wgrać system mifleshem global dev clean all i jak pomoże to wgrać twrp i miuipolska dopiero

(Oczywiście nie pomylił się nie zanacz clean all and lock bo zablokujesz bootloader i będzie musiał odnowa odblokowywać)

Najważniejsze na 100% musisz wiedzieć jaką masz wersję

Jeśli masz z tyłu na telefonu naklejce 2015161 to jest redmi note 3 special edition

Jeśli inny to redmi note 3 qualcomm

Z rzutu widzę że wychodzi w sieć karta bo masz 4g więc imei nie utraciłeś bo by był całkowity brak sieci.Ale warto sobie wyrobić nawyk po wygraniu twrp zrobić kopię EFS (imei) bo wyrazie problemu można przywrócić.

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

@Snajper Po instalacji Global Dev wszystko działa. Mogę teraz po prostu zainstalowac MIUI Polska czy od nowa wgrywać TWRP? I czy problem ze stanem bezpieczeństwa dalej bedzie występowac po instalacji MIUI Polska?

Opublikowano
12 minut temu, przewa1258 napisał:

@Snajper Po instalacji Global Dev wszystko działa. Mogę teraz po prostu zainstalowac MIUI Polska czy od nowa wgrywać TWRP? I czy problem ze stanem bezpieczeństwa dalej bedzie występowac po instalacji MIUI Polska?

Poprostu wejść w twrp obstawiam że jest teraz stockowe czyli tylko funkcja wipe. Czyli jak nie ma to wygraj.

Jak będziesz wygrywał miuiPolska to ściągnij najnowsze wydanie i przy konfiguracji miej połączeni z internetem na telefonie i powinno działać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...