Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam zamiar niedługo kupić telefon Xiaomi Mi5s, lecz jestem w tym całkowicie "zielony". Z jakiej strony najbardziej mi się opłaca kupić ten telefon i jak to wygląda?

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Melitz napisał:

Witam!

Mam zamiar niedługo kupić telefon Xiaomi Mi5s, lecz jestem w tym całkowicie "zielony". Z jakiej strony najbardziej mi się opłaca kupić ten telefon i jak to wygląda?

Po Twoim pytaniu także jestem "zielony" :P. Napisz coś więcej, na czym Ci zależy, na dostawie z Polski czy z Chin? na mniejszej cenie? na polskiej gwarancji?

Edytowane przez wojtekmarchewka
Opublikowano

Ja się czaje na spemall.com czekam tylko na opinie na forum. Cena dobra (1500zł) i mają wersje 3/64 gray która mnie interesuje. Chętnie bym kupił na ibg ale tam 4/128 trochę za dużo mi wychodzi (1900zł) a 3/64 niedostępny na razie

Opublikowano
Dnia 8.02.2017 o 21:27, uki.jarzyn napisał:

Ja się czaje na spemall.com czekam tylko na opinie na forum. Cena dobra (1500zł) i mają wersje 3/64 gray która mnie interesuje. Chętnie bym kupił na ibg ale tam 4/128 trochę za dużo mi wychodzi (1900zł) a 3/64 niedostępny na razie

A wziąłeś pod uwagę, że możesz mieć doliczony VAT 23% więc 1500zł + 350zł, więc telefon może cię wynieść 1850zł, więc prawie to samo co 4/128 na IBG, a tam możesz wykupić ubezpieczenie od VAT (5% od wartości zamówienia)

Opublikowano
9 godzin temu, wojtekmarchewka napisał:

A wziąłeś pod uwagę, że możesz mieć doliczony VAT 23% więc 1500zł + 350zł, więc telefon może cię wynieść 1850zł, więc prawie to samo co 4/128 na IBG, a tam możesz wykupić ubezpieczenie od VAT (5% od wartości zamówienia)

Ja dziś kupiłem z IBG wersje 4/128 z ubezpieczeniem od VAT i DHL , płatność PP , zapłaciłem 1695 pln. Dzięki Wam oczywiście , raz jeszcze dziękuje osobom na forum , które pomagają i doradzają. Pozdrawiam.

Opublikowano

Przesyłka 6-9 dni, za około 20$ opisana 100% no TAX, ale pewność będę miał jak dostanę tel do ręki ;-)
Opublikowano
14 minut temu, uki.jarzyn napisał:

Przesyłka 6-9 dni, za około 20$ opisana 100% no TAX, ale pewność będę miał jak dostanę tel do ręki ;-)

To może być podobny sposób wysyłki jak u Goldway-a, z przepakowaniem w krajach UE :)

Opublikowano

Obiecalem, się podzielić doświadczeniem więc jestem. Spemall poinformował mnie w odpowiedzi na moje maile, iż niestety ale mi5s 3/64 grey nie jest dostępny. Oczywiście jak zamawiem to na stronie była informacja że jest dostępny z magazynu, zresztą nadal taka informacja widnieje. Przeprosili i zaproponowali żebym czekał aż będzie dostępny, w zadość uczynieniu dołączą gifty. Nie zgodziłem się bo nie wiadomo kiedy będzie to nastąpi. Zaproponowali mi5s plus z dopłatą $30, nie chciałem się zgodzić i w ostatecznej wersji zeszli do $15 dopłaty. Jednak byłem już zniechęcony zakupem i anulowałem zamówienie. Pieniądze ekspresowo zwrócone przez PayPal. Czułem się oszukany, złapane zamówienie a towaru nie ma, może nie będę chciał zwrotu i kupie coś innego, poza tym ogólne wrażenie pozytywne, w miarę dobry kontakt i chęć rozwiązania sprawy korzystnie dla mnie.
Zamówiłem na IBG mi5s plus w tej samej cenie a gwarancja w PL a nie w ES. Czekam od nowa :-)

Opublikowano

jest Mi5S Plus z IBG, odebrany w piątek po 17stej przez kuriera w HONG KONGU i wczoraj w poniedziałek o 16stej zapukał kurier DHL z przesyłką :) niezły czas, jak przesyłka krajowa :) 

Opublikowano
11 godzin temu, uki.jarzyn napisał:

jest Mi5S Plus z IBG, odebrany w piątek po 17stej przez kuriera w HONG KONGU i wczoraj w poniedziałek o 16stej zapukał kurier DHL z przesyłką :) niezły czas, jak przesyłka krajowa :) 

Ostatnio to DHL z Chin wozi szybciej niż krajówki :D 

Opublikowano
1 godzinę temu, sssivy napisał:

Mi5s z IBG jaki ma soft? jestem zainteresowany zakupem ale jak zobaczyłem tutoriala jak zmienić soft to masakra...

Ja w dwoch egzemplarzach zamawianych po wyjsciu Global romu mialem wlasnie taki wgrany (8.0.3.0)

Opublikowano

Ja sie zastanawiam nad Mi5 Gdzie kupić i widze ze IBG wychodzi najkorzystniej w "ewentualnych" późniejszych przygodach z telefonem bo jest naprawa w Polsce.
Telefonu jeszcze nie kupiłem ale złożyłem podanie o odblokowanie czekałem całe 4 dni, co mnie bardzo zaskoczyło. gdzie inni pisali że nie mogą dostać zgody. Wystarczy kulturalnie napisać o zgodę ;)

Opublikowano

E tam kulturalnie ;)
Nie ma co elaboratow pisać.
Konkretnie i na temat. Co do zakupu w IBG, to jeśli chodzi o gwarancję to zdecydowanie to najlepszą możliwą opcja. Póki co nie widziałem opinii ludzi naprawiających telefony z dystrybucji abc data,ale mi5 i tak wychodzi kosmicznie drogo więc to bez znaczenia

Redmi PRO by TT

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

air_22 przeca nie sprzedadza ci ladowarki od szajsunga  czy innego hujajeja  (: skoro bedziesz kupowac xiaomi to bedzie  w zestawie   ladowarka xiaomi,wtyczka eui kabel usb 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...