evad Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Mam Mi5s 3/64 z softem MIUI Global 8.0.3.0 MAGMIDI (soft fabryczny, bootloader nieruszany itp.), a także opaskę Mi Band 2. Pytanie do posiadaczy analogicznej kombinacji - czy u Was też często opaska traci połączenie z telefonem, przez co w efekcie nie odblokowuje ekranu? U mnie gdy oddalę się na chwilę z opaską od telefonu, notorycznie połączenie jest tracone i nie wznawiane dopóki nie zresetuję BT w telefonie. Czy ktoś może to potwierdzić? W moim poprzednim Mi4s z softem xiaomi.eu stable nie było tego problemu i opaska nawet jak utraciła połączenie, to szybko je wznawiała.
mezutelni Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Osobiście na twoim miejscu bym po prostu wrzucił xiaomi.eu, a na pewno odblokował bootloader póki możesz (masz jeszcze wersje softu z odblokowanym EDL, nie zaszkodzi odblokować bl). Sam przerabiałem globala ale xiaomi.eu po prostu lepsze
witek_77 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 ja miałem miui PL, i global DEV i na obu to samo. Miałem lineage i nie było problemu. Z tym, że ja mam mi5. Problemem jest samo MIUI i jego polityka zarządzaniem energii oraz uprawnieniami. Żona ma redmi note 3 pro i jest podobnie. I ja i żona obecnie mamy global dev (działa przynajmniej GPS) i obaj mamy miband2 i NIE TRZEBA restartować bluetootha, ale czasami potrzebuje ładnych kilku minut coby łączność wróciła. Oczywiście wszystkie uprawnienia przyznane, dodane do autostartu i wyłączony w zarządzaniu energią. Inaczej kupa jeszcze większa była.
evad Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Opublikowano 7 Lutego 2017 U mnie w sumie też *czasami* łączność z MiBand 2 powraca bez restartu Bluetooth (ostatnio to przyuważyłem), ale dzieje się to bardzo sporadycznie. Przez większość czasu jest tak, że jak siedzę w robocie, wyjdę do kibla, opaska się rozłączy, to potem mogę prawie cały dzień siedzieć z opaską przy telefonie, ale się za cholerę nie połączy z powrotem. Apkę Mi Fit też mam w autostarcie, chgw o co może chodzi. Unlock bootloadera i upgrade do xiaomi.eu raczej zrobię jak wyjdzie stabilny 8.1/8.2 dla Mi5S, na ten moment nie bardzo mam ochotę robić wipe i ustawiać telefon od zera.. Sent from my MI 5s using Tapatalk
Ka35ta78O Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 U mnie miałem ten sam problem z sony telefonem i paską i ostatecznie okazała się wina telefonu i oprogramowania, jak mi znajomy zresetował telefon i wgrał od nowa aktualizację zadziałało
naver Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 @evad A jak wygląda kwestia baterii z włączoną Mi Fit? Drugie pytanie - jak się odbija ciągła praca BT na pełny cykl baterii?
evad Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Opublikowano 4 Marca 2017 [mention=17626]evad[/mention] A jak wygląda kwestia baterii z włączoną Mi Fit? Drugie pytanie - jak się odbija ciągła praca BT na pełny cykl baterii?Trudno powiedzieć, bo ja mam cały czas BT włączone i nie mam porównania. Generalnie biorąc pod uwagę, że mam 2xSIM, 3 konta Google synchronizujące się 24/7, facebooki, twittery i inne bajery chodzące w tle, do tego Mi Fit i coś tam pewnie jeszcze, to jeden pełny dzień na baterii jest sporym sukcesem, niemniej jeśli dodatkowo danego dnia mam dużo rozmów telefonicznych, to doładowuję dodatkowo w ciągu dnia. Sent from my MI 5s using Tapatalk
naver Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 To obciążenie będę miał podobne, choć trochę mniejsze. Jeśli i mi przetrzyma cały dzień to będę zadowolony bo prędkość ładowania rekompensuje wszystko. Udało Ci się rozwiązać problem z mi bandem? Zamówiłem też opaskę, będę kombinować że starszymi wersjami apki żeby potestowac inteligentne budzenie.
evad Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Opublikowano 5 Marca 2017 To obciążenie będę miał podobne, choć trochę mniejsze. Jeśli i mi przetrzyma cały dzień to będę zadowolony bo prędkość ładowania rekompensuje wszystko. Udało Ci się rozwiązać problem z mi bandem? Zamówiłem też opaskę, będę kombinować że starszymi wersjami apki żeby potestowac inteligentne budzenie.Z Mi Band niestety dalej rozłącza i nie jestem w stanie określić wg jakiego dokładnie schematu to następuje, czasem samoczynnie się łączy na nowo, czasem nawet restart BT w telefonie jednak nie powoduje natychmiastowego ponownego połączenia z Bandem. Czekam na update Global 8.2, mam nadzieję, że w nowej wersji będzie to działało dobrze. Sent from my MI 5s using Tapatalk To obciążenie będę miał podobne, choć trochę mniejsze. Jeśli i mi przetrzyma cały dzień to będę zadowolony bo prędkość ładowania rekompensuje wszystko. Udało Ci się rozwiązać problem z mi bandem? Zamówiłem też opaskę, będę kombinować że starszymi wersjami apki żeby potestowac inteligentne budzenie.Z Mi Band niestety dalej rozłącza i nie jestem w stanie określić wg jakiego dokładnie schematu to następuje, czasem samoczynnie się łączy na nowo, czasem nawet restart BT w telefonie jednak nie powoduje natychmiastowego ponownego połączenia z Bandem. Czekam na update Global 8.2, mam nadzieję, że w nowej wersji będzie to działało dobrze. Sent from my MI 5s using Tapatalk
naver Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 A nie próbowałeś zainstalować starszej wersji aplikacji Mi Fit może to ma jakiś związek? Chyba że to ewidentnie problem na linii bt - opaska
evad Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Opublikowano 5 Marca 2017 Nie próbowałem. Sent from my MI 5s using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi