Skocz do zawartości

Problem z aplikacją odcisku linii papilarnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie!

Jestem od dwóch tygodni posiadaczem Redmi 4 pro. Oczywiście  telefon śmiga super ,ale ... no właśnie jest jedno ale. Podczas pierwszego uruchamiania telefonu nie skonfigurowałem odcisku palca i później w żaden sposób nie mogłem go dodać. Dzwoniłem do gościa z serwisu od którego kupowałem telefon i poradził żebym przywrócił mu ustawienia fabryczne. tak też zrobiłem i rzeczywiście ustawiłem ten odcisk. Wszystko działa oki, tylko jeśli chcę dodać kolejny odcisk to wyskakują mi ponownie komunikaty takie jak przed ustawieniami fabrycznymi a mianowicie"nie udało się dodać odcisku palca. Spróbuj ponownie". i tak jest cały czas. Dodam że ten jeden odcisk normalnie działa.

Nie jestem jakoś super oblatany w temacie telefonów, wszystkie te nazwy są dla mnie troszku obce, ale może ktoś wie i był by tak uprzejmy żeby mi to wyjaśnić tak na "chłopski" rozum , tylko bez żadnych sloganów żebym zrozumiał...

Z góry dziękuję.

Edytowane przez Biju
Opublikowano

Niestety Global Stable jest stabilny tylko z nazwy. Global Developer niestety póki, co nie ma, więc pozostaje odblokować bootloader i zainstalować miuipolska/xiaomi.eu. Problem na 99,9% zniknie. 

Opublikowano

Hmm...chyba  a nawet na pewno nie dam rady tego zrobić, bo nawet nie wiem jak :-).

A nie chcę też grzebać żeby później gościu mi powiedział że coś robiłem i straciłem gwarancję...

Opublikowano

Jeśli to cywilizowany sprzedawca, to nie będzie robić problemów z czymś na co pozwala zarówno xiaomi, jak i oficjalny, polski dystrybutor. 

A a propos gwarancji - większość z nich jest mocno iluzoryczna. 

Opublikowano

Tak tylko za słaby jestem żeby to zrobić sam. W sumie jeszcze jest możliwość wysłania mu telefonu i żeby on to zrobił...

Opublikowano

Ja też mam ten telefon od 2 tygodni. I nie mam najmniejszych problemów na oficjalnym globalu.
Spróbuj może wgrać od nowa aktualizację, potem reset do ustawień fabrycznych. Może to pomoże...

Opublikowano

Aktualizację już wgrywałem i nadal nic. A ustawienia fabryczne robiłem dzisiaj...i skonfigurowałem tylko jeden odcisk a dalej już lipa, jest jak przedtem

Opublikowano
1 godzinę temu, si3wc4 napisał:

Ja też mam ten telefon od 2 tygodni. I nie mam najmniejszych problemów na oficjalnym globalu

To nie oznacza, że na innym egzemplarzu telefonu problemu nie będzie. 

1 godzinę temu, Biju napisał:

Aktualizację już wgrywałem i nadal nic.

Aktualizacja niewiele da. Zrób reflash za pomocą MiFlash z opcją flash_all z pełnym formatem telefonu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...