Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może głupie pytanie, ale gdzie w Mi2s jest "Pisane głosowe google" ?, w HTC 500 w klawiaturach oprócz normalnej jest pozycja Pisane głosowe google, tutaj nie widzę, można to jakoś dorzucić ?

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze kojarzę ale kiedyś w ICS to było VoiceSearch.apk. W Jelly Bean i późniejszych pojawił się Google Now (Wyszukiwarka Google), która połączyła wszystko.

Spróbuj wgrać Google Now.

Opublikowano

Ale w sumie ja nie chcę wyszukiwać głosowo, tylko pisać SMSy :) i właśnie do tego jest "Pisane głosowe google", znalazłem jakieś VoiceSearch i zainstalowałem ale niestety to tylko wyszukiwanie.

Opublikowano

U mnie też klawiatura z mikrofonem nie działa. Wgrałem Swype, tam jest możliwość przetwarzania mowy na tekst. Tak btw, czy ktoś może wie skąd wziąć Swype, który będzie działał dłużej niż dwa tygodnie od zainstalowania.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Ale w sumie ja nie chcę wyszukiwać głosowo, tylko pisać SMSy :) i właśnie do tego jest "Pisane głosowe google", znalazłem jakieś VoiceSearch i zainstalowałem ale niestety to tylko wyszukiwanie.

No ale powtórzę: pisanie głosowe jest w Google Now. Zainstalowałem Wyszukiwanie głosowe i opcje Pisania głosowego są aktywne w klawiaturach.

Można dyktować SMS.

Sprawdzałem na:

- Hongmi 4.2: działa bez problemu, dyktowanie SMS, wyszukiwanie

- MI3 4.3: Działa wszystko.

- MI2 4.1: Nie mam jak sprawdzić ale kiedyś jak się tym bawiłem to wszystko działało.

Także chodzi o zainstalowanie Google Now.

Opublikowano

Faktycznie jest tylko, że w klawiaturze nie pokazał się mikrofon aby można było to wybrać, trzeba z belki powiadomień wybrać zmianę klawiatury co jest trochę dziwne.

Opublikowano
na klawiaturze swift key działa wszystko pięknie

Klawiatury mazane palcem do mnie nie przemawiają, ale już wszystko ok w ustawieniach standardowej klawiatury pojawiła się opcja aby włączyć mikrofon :D

Opublikowano
U mnie też klawiatura z mikrofonem nie działa. Wgrałem Swype, tam jest możliwość przetwarzania mowy na tekst. Tak btw, czy ktoś może wie skąd wziąć Swype, który będzie działał dłużej niż dwa tygodnie od zainstalowania.

Wystarczy kupić :roll:

Sam zapłaciłem za niego chyba 3zł gdy był w promocji. Teraz nie widzę ceny bo już jest kupiona :)

edit

Ok, już widzę że 12zł, ale to chyba nie majątek za dobrą aplikację. A jeśli 12zł ci szkoda to możesz poczekać na promocję. Przecież ten program zostanie ci już do końca użytkowania androida, i możesz go używać na kilku twoich urządzeniach na raz.

Opublikowano

Z tego co próbowałem się zorientować, to za utrzymanie ważności aplikacji trzeba co roku płacić. Bo nigdzie nie piszą, że to jest dożywotnia licencja.

Opublikowano

Nic nie musisz płacić ponownie. Kupioną aplikacje masz dopisaną do konta Google. Póki będziesz na tym koncie(obojetne jakie urządzenie), a aplikacja będzie kompatybilna z Twoim urządzeniem, to używasz do bólu.

Tapatalk + Mi2S.

Opublikowano

No ale powtórzę: pisanie głosowe jest w Google Now. Zainstalowałem Wyszukiwanie głosowe i opcje Pisania głosowego są aktywne w klawiaturach.

Można dyktować SMS.

Sprawdzałem na:

- Hongmi 4.2: działa bez problemu, dyktowanie SMS, wyszukiwanie

- MI3 4.3: Działa wszystko.

- MI2 4.1: Nie mam jak sprawdzić ale kiedyś jak się tym bawiłem to wszystko działało.

Także chodzi o zainstalowanie Google Now.

A czy udalo Ci się moze jakoś uzyskać znaki interpunkcyjne dyktując po polsku?

Wysłane z mojego MI 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Używam smart keyboard i tak jak przy standardowym pisaniu głosowym google pisze wyrazy zamiast znaków..trzeba więc spróbować swype :-)

Wysłane z mojego MI 2 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...