Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przymierzam się do zakupu MiPad 2 i mam pytanie odnośnie zabezpieczenia. Chciałbym uzyskać taki stopień zabezpieczenia jak Blackberry to znaczy po 10 krotnym błędnym wpisaniu hasła telefon zostanie wyczyszczony z wszelkich informacji. Chodzi o to, że jak bym zgubił tablet, to żeby dane zostały wyczyszczone, najlepiej jakby hasło mogło się składać z liczb i liter.

Czy jest możliwość zrobić takie coś w Xiaomi?

Opublikowano

Możesz wyczyścić zdalnie, ale nie ma to sensu tu, bo u nas masz tak, że jak masz konto xiaomi i ktoś by Ci zwinął sprzęt to jakby używał Twojego konta możesz go zdalnie zablokować, a jak zrobi wipe to nie będzie mógł wcale korzystać z urządzenia, bo jest ono powiązane z Twoim kontem i tylko po zalogowaniu będzie można uruchomić tablet.

Opublikowano
27 minut temu, ZduneX25 napisał:

masz konto xiaomi i ktoś by Ci zwinął sprzęt to jakby używał Twojego konta możesz go zdalnie zablokować, a jak zrobi wipe to nie będzie mógł wcale korzystać z urządzenia, bo jest ono powiązane z Twoim kontem i tylko po zalogowaniu będzie można uruchomić tablet.

Aby ktoś mógł używać używać mojego konta xiaomi to musi wpisać moje hasło do tabletu, tak?

Po wyczyszczeniu i podaniu danych do swojego konta "nowy użytkownik" będzie mógł normalnie korzystać z urządzenia?

Zdalne czyszczenie nie ma sensu, ponieważ tablet musi być zasięgu WIFI, w Blackberry jest cały czas w zasięgu przez BIS.