Dyskusja ogólna
16 topics in this forum
-
- 14 replies
- 13.5k views
Dualboot, Android xiaomi.eu 6.5.26_v7-5.1(z google apps) + Windows 10 x64 Home + wszystkie sterowniki Instalacja przeprowadzona na komputerze z Win10 x64 i Tablecie Mipad 2 wersja 64GB z windows 10. 2 dni zajęło mi przestudiowanie zagranicznych forów w efekcie czego udało mi się wgrać w końcu działającego dualboota do Mipada 2. chciałbym podzielić się tą wiedzą na tym forum, w związku z czym stworzyłem polską wersję instrukcji do wgrania dualboota. Tylko dla zaawansowanych użytkowników. Wgrywasz na własną odpowiedzialność ! Wszystkie niezbędne pliki do pobrania (poza obrazem windows 10) znajdują się pod tym linkiem: https://mega.nz/#F!9U0RiLYA!npaPRRM2MFtcEAqK6qM…
Last reply by jakubd79, -
-
- 2 followers
- 153 replies
- 27.6k views
Witam wszystkich Aktualnie zastanawiam się nad zakupem Mi Pada 2 16gb Android ze sklepu xiaomi.com.pl (atrakcyjna cena). Jedynym problemem dla mnie jest system Miui z dodatkami chińskimi, który nie do końca działa stabilnie bazując na opiniach i testach z yt. Z tego względu chciałbym dowiedzieć się, kiedy mniej więcej twórcy Miui Polska planują wydać wersje softu na Mi Pada 2 ? Dzięki za odpowiedz.
Last reply by xede, -
- 1 reply
- 1.5k views
Cześć, Dzisiaj stałem się posiadaczem Mi Pada 2 w wersji z Windowsem. Szczerze mówiąc, ta ostatnia część niespecjalnie mnie cieszy, chciałbym przejść na Miui, najlepiej z Xiaomi.eu. I tutaj mam trzy pytania: czytałem, że Xiaomi.Eu przestało wspierać Mi Pada 2. Na jakim etapie się to stało? Czy ten rom jest stabilny, a jeśli nie, to jaki polecacie - Lineage 13, czy coś innego? Co z Miui 9 na to urządzenie? Google znajduje mi tylko informacje, że powinien je dostać, ale samego romu nigdzie nie znalazłem :/ No i ostatnie, najważniesze pytanie - w dniu kupna widziałem instrukcję instalacji Androida z backupu za pomocą Macrium Reflect. Teraz nie umiem tego tamatu znale…
Last reply by xede, -
- 6 replies
- 1.5k views
Cześć, zastanawiam się nad ww. tabletem, przeczytałem kilka wątków, generalnie użytkownicy zgłaszają się na forum kiedy mają jakiś problem - jasna sprawa, niestety tematów\postów tego typu jest sporo, stąd moje pytanie, czy ostatnie wersje softu są już na tyle dobre, że można skupić się na używaniu tabletu a nie śledzeniu forum celem rozwiązania kolejnych błędów? przerobilem niestety tego typu urządzenie już wczesniej, dzis nieuzywane leży w szufladzie, mimo teoretycznie niezlego hardware'u jest niużywalne tak więc: czy polecisz MiPad2 i z jakim softem jeśli nie chcę bawić się we wgrywanie kolejnych romów tylko używać go? urządzenie prawdopodobnie ku…
Last reply by coby6, -
- 1 reply
- 1.5k views
Cześć, chciałbym, aby obraz z tabletu był przekazywany na telewizor w celu oglądania filmów. Jak wszyscy wiedzą MiPad2 nie posiada HDMI, oraz nie obsługuje MHL. Maci jakieś pomysły? Dodam, ze mój TV nie obsługuje WIFI. (Sony Bravia KDL-40E4020)
Last reply by hhunter22, -
- 8 replies
- 1.8k views
Witam. Niedawno zakupiłem Xiaomi MiPad'a 2 16GB (Android 5.1, MIUI 77. | Stable) i zastanawiam się nad przeinstalowaniem systemu, ROMu, firmowej nakładki. Jeśli chodzi o tablety i ich aktualizowanie, konfigurowanie w szerszym aspekcie customowania urządzenie - jestem biały. Czytałem wiele wątków na forum i ogólnie napotykałem często na nieprzychylne opinie (a to GAPPSY nie działają, błąd 963, black screen bug, etc.). Zdaje sobie sprawe, że daleko Xiaomi brakuje do świetnej optymalizacji software'u z hardware'em ale zależy mi na tym aby urządzenie działało na średnim poziomie. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia na jakim sofcie pracuje moje urządzenie, czy to Chiński d…
Last reply by dejvid_17, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1k views
Witam! Przymierzam się do zakupu MiPad 2 i mam pytanie odnośnie zabezpieczenia. Chciałbym uzyskać taki stopień zabezpieczenia jak Blackberry to znaczy po 10 krotnym błędnym wpisaniu hasła telefon zostanie wyczyszczony z wszelkich informacji. Chodzi o to, że jak bym zgubił tablet, to żeby dane zostały wyczyszczone, najlepiej jakby hasło mogło się składać z liczb i liter. Czy jest możliwość zrobić takie coś w Xiaomi?
Last reply by maks7, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.6k views
Hej. Miał ktoś z Was kiedykolwiek okazję korzystać z tabletu Xiaomi MiPad 2? Jak wrażenia? Działa płynnie, nie wiesza się, da się na nim jakoś działać? OsobIście jedynymi produktami tej firmy z jakimi miałem do czynienia były telefony Redmi Note 2 jak i 3 i przyznam, że im akurat nie było czego zarzucać, bo sprawowały ( i sprawują ) się świetnie. Pytam, ponieważ rozważam zakup takiego tabletu. Z góry dziękuje za wszystkie opinie na jego temat. Tags: toyota camry 2016, hyundai hd72, altis 2016
Last reply by kristopolis, -
- 2 replies
- 1.2k views
kupiłem sobie właśnie na banggood ten tablet z windowsem za 510zł tylko ten windows to chiński/angielski. warto doinstalować do tego miui czy zostawić na windzie? @down na snap upach był
Last reply by ZduneX25, -
Witam mam trochę dziwne pytanie zalazłem dziś na aledrogo licytację tabletu Xiaomi Mi Pad 2 Windows 64GB. Możliwe jest usuniecie wirusa windows i wgranie miui?
Last reply by bartekzmc, -
- 1 reply
- 2.9k views
Witam, przymierzam się do kupna tego tabletu, ale mam jedną obawę, ponieważ Mi Pad 2 nie ma żadnego we/wy poza usb-c, czy możliwe jest podłączenie jakiejkolwiek pamięci (dysk zew. pendrve, micro sdxc) poprzez przejściówkę? Czy taki kabelek załatwia sprawę, działa otg? kabelek otg
- 2 replies
- 1.2k views
Witam, kupiłem złoty tablet MiPad2 64GB. Na początku bardzo zadowolony z tego urządzenia zapomniałem o czymkolwiek. Jednak po kilku dłuższych chwilach postanowiłem się nieco zagłębić czy aby na pewno ten sprzęt jest oryginalny. No i się zaczęły pierwsze wątpliwości. Kojarzyłem, że na stronie mi.com można sprawdzić czy urządzenie jest oryginalne wpisując jakiś kod. Ten kod miał być pod zdrapką (?). Niestety ani na urządzeniu ani na pudełku nie było nalepki autoryzującej. Dodam, że tablet wg stempla na pudełu został wyprodukowany 21.03.2016r. Zainstalowałem aplikację antifake (Mi Verify), zeskanowałem kod ze strony i zobaczyłem wielki czerwony ekran: Not…
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 27 replies
- 7.1k views
Czy ktos znalazl w sieci rzetelna recencje MiPad 2? Juz prawie 2 tygodnie po premierze, a ja nawet jednej recenzji tego sprzetu znalesc nie moge. Oczywiscie mowie o angielskojezycznych stronach.
Last reply by Axan, -
- 1 follower
- 14 replies
- 4.7k views
Cytuję Acida z postu tutaj: http://miuipolska.pl/forum/topic/7994-odblokowywanie-bootloadera/?page=10 W MiPadzie 2 bootloader odblokowuje się właśnie opcją w Settings. I tyle. Jedynie przy uruchamianiu systemu coś tam pokazuje na ekranie, że jest odblokowany itp. Ale tak ogólnie to jak nexus.
- 1 follower
- 7 replies
- 6.1k views
Cześć. Orientuje się ktoś gdzie można dostać ten towar z opcją wysyłki z Europy? Zależy mi na obejściu VATu. Słyszałem, że niektóre firmy wysyłają z Chin do UK, a z UK do Polski.
Last reply by ZduneX25, -
Czy MiPad 2 będzie obsługiwał Aero2?
Last reply by ZduneX25,