Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szyfrowal ktoś jadę na miui 7 lub 8? Mam w planach ale ludzie wcześniej różnie pisali.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
20 godzin temu, Soren napisał:

Szyfrowal ktoś jadę na miui 7 lub 8? Mam w planach ale ludzie wcześniej różnie pisali.

Jak chcesz szyfrować to Zrób kopię zapasową i spróbuj na miui 8 nie powinno być problemu choć a jakby nie wstał po to wgrywasz miflshem soft i przywracasz kopię zapasową.

Sam bym spróbował ale mam odblokowany bootloader i coś czuję że  na 100% nie wstał by u mnie:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki związek ma odblokowany bootloader z szyfrowaniem?

Próbowałem zaszyfrować najnowszy global dev ale nie poszło. Podobno działa tylko na stable więc mam w planach wskoczyć na tę wersję.

Opublikowano
10 godzin temu, Soren napisał:

Jaki związek ma odblokowany bootloader z szyfrowaniem?

Próbowałem zaszyfrować najnowszy global dev ale nie poszło. Podobno działa tylko na stable więc mam w planach wskoczyć na tę wersję.

Miui ma problem ogólny z szyfrowaniem  nie powiem ci czy na stable uda się musisz próbować aczkolwiek poczekaj na miui 8.2 stable 20 lutego ma być 

A odblokowanie botloadera i szyfrowanie to nawet jak się uda to w najlepszym wypadku system po aktualizacji nie wstanie twrp odmówi posłuszeństwa bo nie będzie dostępu do pamięci będziesz próbował zrobić wipe będzie wywołało błędy ale nie zawsze tak jest.Oczywiscie to się tyczy tylko systemu miui.

Ja siedzę na costum ROM Android 7.1.1 i z szfrowaniem nie ma problemu.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...