sroqraf Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Witajcie, W telefonie mam 2 karty: slot1 - Viking slot2 - Play Jak wiemy obaj operatorzy korzystają z jednej infrastruktury, ale zasięg w Vikingach jest słabszy niż w Play. Czego próbowałem: - żonglowanie kartami i efekt zawsze jest ten sam - wymuszenie 2G na slot1 (slot2 ma tylko 2G) - efekt ten sam - zmiana sieci preferowanej -tu ciekawostka: Karta Play na obu slotach ma dostępny roaming na Plus, T-mobile, Orange, w Vikingu nie mam takiej opcji - obce sieci są "zabronione". I tu pojawia się pytanie: DLACZEGO? Wygląda na to, że Viking nie korzysta jednak dokładnie z tej samej częsci sieci Play - choć twierdzą co innego. A może dlatego, że telefon to "813", a więc chiński wypust i nie widzi części sektorów nawet w 2G? Podpowiecie coś? Pozdrawiam
FromWP Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Widać nie korzysta z umów roamingowych Playa, tylko z samego Playa. A z jakich innych to oni powinni ci powiedzieć.
Rekomendowane odpowiedzi