Skocz do zawartości

"urządzenie jest zablokowane" Nie moge przejść weryfikacji konta Xiaomi po zmianie softu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Niestety czułem się zbyt pewnie i wyszło moje pierwsze starcie z androidem źle. Jakieś 2 dni używałem tą wersję globalną zarejestrowałem się na koncie Xiaomi itd. Chciałem mieć rom z Miui Polska, bo wydawało mi się, że to będzie najlepszy rom dla mnie. Złożyłem podanie i dostałem parę godzin temu akceptację na odblokowanie telefonu. Miałem Redmi Note 3 Pro z wersją global 8.0.5 Kate, więc zmieniłem na najnowszy developerski z MIUI Official Team wersję  7.1.19 (MIUI8), bo odblokowanie stawało przy 50% (teraz się domyślam dlaczego..). Wszystko się skopiowało dobrze. Ja durny jestem na siebie teraz wściekły, bo przy kreatorze na początku jak się włącza telefon nie włączyłem WiFi i chciałem szybko go przejść/ominąć. Oczywiście skarało mnie to blokując telefon. Nie mogę nic zrobić bo jest ten wredny napis "urządzenie jest zablokowane" i mogę wejść tylko do aktywacji urządzenia. Najlepiej jak bym od nowa ten kreator włączył, ale nie mam pojęcia jak. Chciałem go wyłączyć ręcznie, ale nie da rady. Po wciśnięciu i trzymaniu przycisku power robi restarty i na nowo urządzenie zablokowane. Do tego telefon zżarł mi kasę z karty sim, bo się łączył nieudolnie po za WIFI.

P.S. Przez te nerwy chyba pomyliłem działy, proszę o przeniesienie. Poczytałem i się pogubiłem. Sam już nie wiem. Na spodzie pudełka jest napisane: Redmi Note 3 4G 3GB RAM 32GB Dark Grey. Po autoryzacji na z mi.com wyświetla się to:

H3B CMCU 全球欧规电商版 (1.8G 3G 32G 灰色)

Proszę o pomoc.

Edytowane przez Unlucky_Miran
Opublikowano (edytowane)

Temat poprawiłem. Teraz dobrze?

Chce hasło do konta Xiaomi, które założyłem na wcześniejszym sofcie. Na tym samym telefonie. Telefon nie chcę się wyłączyć, ani aktywować.Teraz wyciągnąłem kartę sim. Nie wiem co robić po wsadzeniu karty. Nic nie mogę zrobić na pulpicie, a 5 sekund lub mniej i bym włączył WiFi. Czytałem o MiFlash, ale wolę poczekać na podpowiedź, abym nie zrobił większego bajzlu.

Edit: Telefon już działa. Przy jego restarcie trzymałem vol+, power i zrobiłem wipe. Włączyłem w kreatorze połączenie WiFi. Mam problem z odblokowaniem go. Przy 50%  wywala cant find device. Chyba wgram Global Stable najnowszy z ich strony. Da radę wgrać Miui Polska bez odblokowania go?

Edytowane przez Unlucky_Miran
Opublikowano
7 godzin temu, Unlucky_Miran napisał:

Temat poprawiłem. Teraz dobrze?

Chce hasło do konta Xiaomi, które założyłem na wcześniejszym sofcie. Na tym samym telefonie. Telefon nie chcę się wyłączyć, ani aktywować.Teraz wyciągnąłem kartę sim. Nie wiem co robić po wsadzeniu karty. Nic nie mogę zrobić na pulpicie, a 5 sekund lub mniej i bym włączył WiFi. Czytałem o MiFlash, ale wolę poczekać na podpowiedź, abym nie zrobił większego bajzlu.

Edit: Telefon już działa. Przy jego restarcie trzymałem vol+, power i zrobiłem wipe. Włączyłem w kreatorze połączenie WiFi. Mam problem z odblokowaniem go. Przy 50%  wywala cant find device. Chyba wgram Global Stable najnowszy z ich strony. Da radę wgrać Miui Polska bez odblokowania go?

Polecam ten wątek.:

Oprócz skorzystania tutoriala instalacji, w którym punkt po punkcie opisano instalację ROMu, możesz dopytać szczegółów.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...