bazwro Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Witam, zakupiłem słuchawki: Xiaomi Wireless Bluetooth 4.1 Music Sport Earbuds, o tu link z nadzieją, że bez problemu BT będzie się parował z XIaomi Red Rice. NIestety, rozczarowanie, telefon nie widzi urzadzenia. Bluetooth protocol: A2DP,AVRCP,HFP,HSP Dla słuchawek. BT protocol: v4.0, A2DP, LE Dla Red rice Doczytałem, że niby v4.1 powinno być kompatybilne z niższymi ver. I tak faktycznie jest bo z drugim tel. słuchawki sie parują. Telefon to Samsung s4mini. BT protocol: v4.0, A2DP, EDR, LE, aptX dla Samsunga. dodam, że w instrukcji (po Chinsku) przy specyfikacji słuchawek jest podany włąsnie aptX. Czy to może być "brakujący element" ? I teraz moje pytanie czy jest jakas opcja żeby mój ryż "zobaczył" słuchawki ? czy ktos miał podobne doświadczenia z innymi urządzeniami? Z góry dzieki za odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 A jak oceniasz słuchawki? Szukam czegoś bezprzewodowego na siłownię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazwro Posted January 26, 2017 Author Share Posted January 26, 2017 ładnie wygldaja, dobrze sie 3maja ucha, nie używałem ich, takze nie wiem jak z dźwiękiem. Bede miał je do odsprzedania jeśli nikt nie przyjdziez pomoca w temacie ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Daj znać na PW jesli zdecydujesz sie sprzedac. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazwro Posted February 2, 2017 Author Share Posted February 2, 2017 do zamknięcia. pu upgrejdzie do romu z tego wątku: http://en.miui.com/thread-223879-1-1.html parują się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0jan Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 (edited) @bazwro Jeśli mógłbyś napisać jakąkolwiek swoją opinię o słuchawkach, byłbym wdzięczny. Przymierzam się właśnie do zakupu i nie wiem jeszcze do końca, czy wybrać te, czy np. MPOW Magneto (od czasu do czasu polecane tu i ówdzie). Czy trafił ktoś na informację, czy te słuchawki Xiaomi wspierają AptX, czy nie i czy to ma faktycznie znaczenie, czy AptX to tylko "chwyt marketingowy"? Edited February 13, 2017 by b0jan Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazwro Posted March 6, 2017 Author Share Posted March 6, 2017 @b0jan sry ze z opóźnieniem. Słuchawki OK, szybko sie parują. Grają ok, 4h na jednym ładownaiu,dobrze słyszany jestem podczas rozmów. minus to komunikaty po chinsku i miałem chwilową przypadłosc, że traciłem muzykę przy skrecaniu głową - ale to było chwilowe (przez tydzień). W słuchawkach biegam i jezdze na rowerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Dnia 13.02.2017 o 22:13, b0jan napisał: @bazwro Jeśli mógłbyś napisać jakąkolwiek swoją opinię o słuchawkach, byłbym wdzięczny. Przymierzam się właśnie do zakupu i nie wiem jeszcze do końca, czy wybrać te, czy np. MPOW Magneto (od czasu do czasu polecane tu i ówdzie). Czy trafił ktoś na informację, czy te słuchawki Xiaomi wspierają AptX, czy nie i czy to ma faktycznie znaczenie, czy AptX to tylko "chwyt marketingowy"? Slaba jakosc dzwieku wedlug mnie, brak niskich tonow. Plus, ze podczas cwiczen na silowni nie wypadaja, chociaz czasami przewod przeszkadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts