raiders Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Witam To mój pierwszy post na forum więc jak jest w złym miejscu ,a pytania się powtarzają to proszę o wyrozumiałość . Od dłuższego czasu rozglądam się za nowym telefonem i padło na markę Xiaomi pierwotnie miał to być model redmi 3s 3/32 zakupiony w PL dystrybucji ale cena 899zl trochę mnie powstrzymywała i kilka osób radziło mi zakup w chinach . Ale zgłębiając temat trafiłem na redmi4 3/32 i info o pojawieniu się telefonu w PL dystrybucji w najbliższym czasie więc postanowiłem poczekać , no i faktycznie telefon ma się pojawić 23.02 .2017 oficjalnie w PL w cenie 999-1099zl nie takiej ceny się spodziewałem . No nic przyszedł czas się przełamać i kupić fona w chinach znalazłem 2 oferty na alli ->Goldway i Xiaomi online store 1 . która z tych ofert lepsza ? 2. oba mają globala także bez problemu bedzie język PL ,a MiUi zaktualizuję ? 3 Naczytałem się ze po zakupie tel w chinach trzeba wgrać od nowa całe oprogramowanie bo to co dostajemy może być z wirusami itp syfem ? 4. Polecacie tu na forum wysyłkę od goldway "method seler" co ma gwarantować uniknięcie vatu ,co z wysyłką kuierem DHL w przypadku Xiaomi store ? 5. ile tego vatu naliczają ? bo jak do tej pory nie zamawiałem nic droższego jak 80- 90€ i vatu do tej pory nie uświadczyłem 6. Na aukcjach można wykupić gwarancja za ~ 10€ na PL ,faktycznie to jakaś gwarancja realizowana w PL czy pic na wodę ? Jest to mój powrót do androida po prawie 5-6 latach siedzenia na wp i applu także nie ogarniam tego wszystkiego i boję się trochę tej przesiadki ale trzeba próbować .
tpawel Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Goldway lepszy bo masz wysyłkę bez VAT,ale jak chcesz kupić z Chin to masz problem bo tam zaraz zacznie się przerwa noworocznaWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
raiders Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 7 minut temu, tpawel napisał: jak chcesz kupić z Chin to masz problem bo tam zaraz zacznie się przerwa noworoczna Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Tak wiem trzeba będzie poczekać w tyg lub kupić u tego pana http://allegro.pl/nowosc-hit-xiaomi-redmi-4-pro-3-32gb-z-pl-white-i6627138569.html jak mnie bardzo przyciśnie .
tpawel Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 No jak Ci nie szkoda dwóch stówek to kto bogatemu zabroni:) za tą kase prawie mi5 kupi;)Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
raiders Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 MI5 ma dla mnie jedną dość mocną wadę ,brak kard SD ..... także wersja 32GB to trochę za mało ,a wersja 64gb to już koszt 1050zl no ale i takiego zakupu wykluczyć nie można
Recommended Posts