Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

To mój pierwszy post na forum więc  jak jest w złym miejscu  ,a pytania  się powtarzają  to proszę  o wyrozumiałość .

Od dłuższego czasu rozglądam się za nowym telefonem i padło na markę Xiaomi   pierwotnie miał to być model redmi 3s 3/32 zakupiony w PL dystrybucji ale cena 899zl trochę mnie powstrzymywała i kilka osób radziło mi zakup w chinach . Ale zgłębiając  temat   trafiłem na redmi4  3/32   i info  o pojawieniu się telefonu w PL dystrybucji w  najbliższym czasie  więc  postanowiłem poczekać , no i faktycznie telefon ma się pojawić 23.02 .2017 oficjalnie w PL  w cenie 999-1099zl   nie takiej ceny się spodziewałem :)  .

No nic przyszedł czas się przełamać i kupić  fona w chinach znalazłem 2 oferty na alli

->Goldway

i Xiaomi online store

1 . która z  tych ofert lepsza ?

2. oba mają  globala  także  bez problemu bedzie język PL  ,a MiUi  zaktualizuję   ?

3 Naczytałem się ze po zakupie tel w chinach  trzeba  wgrać od nowa całe oprogramowanie  bo to co dostajemy może być z wirusami itp syfem ?

4. Polecacie  tu na forum wysyłkę od goldway "method seler" co ma gwarantować  uniknięcie vatu    ,co z wysyłką kuierem DHL w przypadku Xiaomi store ?

5. ile tego vatu  naliczają ?  bo jak do tej pory nie zamawiałem nic droższego jak 80- 90€ i vatu do tej pory nie uświadczyłem

6. Na aukcjach można wykupić  gwarancja za ~ 10€  na PL  ,faktycznie to jakaś gwarancja realizowana w PL czy pic na wodę ?

Jest to mój powrót do androida po prawie 5-6 latach siedzenia na wp i  applu  także  nie ogarniam tego wszystkiego i boję się trochę  tej przesiadki :) ale  trzeba próbować  .

Posted

Goldway lepszy bo masz wysyłkę bez VAT,ale jak chcesz kupić z Chin to masz problem bo tam zaraz zacznie się przerwa noworoczna

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

No jak Ci nie szkoda dwóch stówek to kto bogatemu zabroni:) za tą kase prawie mi5 kupi;)

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

MI5  ma  dla mnie jedną dość mocną wadę  ,brak  kard SD .....  także wersja 32GB   to trochę za mało  ,a wersja 64gb  to już koszt 1050zl  no ale  i takiego zakupu wykluczyć nie można  :)

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...