Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Mam pytanie odnośnie recovery oryginalnego. Mam global_dev i coby mieć OTA i roota muszę co tydzień na chwilę wrzucić TWRP, zainstalować roota i wracam do oryginalnego recovery. Recovery zawsze wyciągam z romu dla Fastboota, ale jak wiecie ten plik zajmuje 1,7gb. Czy przy każdej zmianie romu zmienia się recovery ? Czy np jak mam recovery z 7.1.19 to mogę go przywracać do późniejszysz kompilacji ? Nie chce mi się po prostu za każdym razem pobierać całego ROMu fastboot coby z niego samo recovery wyciągać.

Opublikowano

ja wiem jak się to robi wszystko tylko nie wiem czy są różnice w oryginalnym recovery między wersjami. Jeżeli twierdzisz, że to to samo to spoko. Dzięki za info

@pmedela  Ja siędze na global_dev i w piątek jak przychodzi OTA to sobie pobieram. Tylko przez to tracisz ROOTa. Jest mi zasadniczo tylko do jednej rzeczy potrzebny i to nie na siłę także nie zawsze robię ROOT. A aktualizacje OTA są po prostu wygodne. A dzisiaj MI5 dostało oficjalnie global_dev 7.1.19 czyli android N (pierwszy oficjalny update po 6.11.10) 

Opublikowano

Zobacze jak będzie. Nie wiem czy nie wrócę na nasze miui. Muszę potestować. Jak już będę pewny to zrobię jakiegoś czyściocha.

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...