witek_77 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Hej. Mam pytanie odnośnie recovery oryginalnego. Mam global_dev i coby mieć OTA i roota muszę co tydzień na chwilę wrzucić TWRP, zainstalować roota i wracam do oryginalnego recovery. Recovery zawsze wyciągam z romu dla Fastboota, ale jak wiecie ten plik zajmuje 1,7gb. Czy przy każdej zmianie romu zmienia się recovery ? Czy np jak mam recovery z 7.1.19 to mogę go przywracać do późniejszysz kompilacji ? Nie chce mi się po prostu za każdym razem pobierać całego ROMu fastboot coby z niego samo recovery wyciągać.
pmedela Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 A dlaczego przywracasz oryginalne recovery ? Nie możesz zostawić TWRP na stałe ?
witek_77 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2017 ja wiem jak się to robi wszystko tylko nie wiem czy są różnice w oryginalnym recovery między wersjami. Jeżeli twierdzisz, że to to samo to spoko. Dzięki za info @pmedela Ja siędze na global_dev i w piątek jak przychodzi OTA to sobie pobieram. Tylko przez to tracisz ROOTa. Jest mi zasadniczo tylko do jednej rzeczy potrzebny i to nie na siłę także nie zawsze robię ROOT. A aktualizacje OTA są po prostu wygodne. A dzisiaj MI5 dostało oficjalnie global_dev 7.1.19 czyli android N (pierwszy oficjalny update po 6.11.10)
witek_77 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zobacze jak będzie. Nie wiem czy nie wrócę na nasze miui. Muszę potestować. Jak już będę pewny to zrobię jakiegoś czyściocha.
mrosi Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi