Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od wczoraj mam problem z czujnikiem zbliżeniowym - wcześniej wszystko było dobrze. Zauważyłem to przy odblokowaniu telefonu. Tzn nie mam żadnej blokady telefonu ale przy naciśnięciu przycisku power i włączeniu wyświetlacza gdy coś naciskam wyskakuje na ułamek sekundy, że czujnik jest zasłonięty. Po tej informacji już nic nie wyskakuje i mogę sobie działać.

Dzisiaj natomiast już przy rozmowie przykładając telefon do ucha nie wygasił się co powodowało różne naciśnięcia przycisków.

Wchodząc w diagnostykę czujnika zbliżeniowego informacja jest tylko "NaN", klikając "rozpocznij kalibrację" wyskakuje komunikat "kalibracja nieudana".

Czy jest możliwość poradzenia sobie sobie z problemem samemu czy pozostaje wysłanie telefonu na gwarancję.

W tel mam MIUI 8 6.10.20 (rozwojowa)

Opublikowano (edytowane)

Moja błędna wypowiedź

Zaktualizuj sobie system do nowej wersji rozwojowej (Global Developer). Podczas aktualizacji wyczyści się cache oraz art cache i jeśli jakieś błędy były powinny naprawić. 

W przypadku gdyby aktualizacja nie pomogła - pisz, a będziemy myśleć, co dalej

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano

Zaktualizuj system przez TWRP Recovery do ostatniej wersji, czyli 6.12.22 - z racji prac nad wersją na bazie Androida 7.0 jest to ostatni rom dla Mi4c

Tutaj masz rom >> https://goo.gl/MUQTzt

Po aktualizacji telefon będzie się długo uruchamiać - to normalny objaw.

Opublikowano

Aktualizacja pomogła, wszystko działa jak trzeba.

Jak jak dla mnie dziwna sytuacja, że system miałem wgrany przeszło dwa miesiące i teraz już taki problem.

Dziękuje za pomoc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...