Radek86 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam, od wczoraj mam problem z czujnikiem zbliżeniowym - wcześniej wszystko było dobrze. Zauważyłem to przy odblokowaniu telefonu. Tzn nie mam żadnej blokady telefonu ale przy naciśnięciu przycisku power i włączeniu wyświetlacza gdy coś naciskam wyskakuje na ułamek sekundy, że czujnik jest zasłonięty. Po tej informacji już nic nie wyskakuje i mogę sobie działać. Dzisiaj natomiast już przy rozmowie przykładając telefon do ucha nie wygasił się co powodowało różne naciśnięcia przycisków. Wchodząc w diagnostykę czujnika zbliżeniowego informacja jest tylko "NaN", klikając "rozpocznij kalibrację" wyskakuje komunikat "kalibracja nieudana". Czy jest możliwość poradzenia sobie sobie z problemem samemu czy pozostaje wysłanie telefonu na gwarancję. W tel mam MIUI 8 6.10.20 (rozwojowa)
Zexon72 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Moja błędna wypowiedź Zaktualizuj sobie system do nowej wersji rozwojowej (Global Developer). Podczas aktualizacji wyczyści się cache oraz art cache i jeśli jakieś błędy były powinny naprawić. W przypadku gdyby aktualizacja nie pomogła - pisz, a będziemy myśleć, co dalej Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Zexon72
SLiM Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 @Zexon72gdzie mogę pobrać te wersję (Global Developer) dla MI4C ? 1
Zexon72 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 @slimdick @Aaaaa przepraszam... Pisałem dwie wiadomości na raz i strzeliłem babola! Dziękuję za czujność @Radek86 Daj zrzut ekranu z informacje o telefonie - zobaczymy co a software masz na pokładzie
Zexon72 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zaktualizuj system przez TWRP Recovery do ostatniej wersji, czyli 6.12.22 - z racji prac nad wersją na bazie Androida 7.0 jest to ostatni rom dla Mi4c Tutaj masz rom >> https://goo.gl/MUQTzt Po aktualizacji telefon będzie się długo uruchamiać - to normalny objaw.
Radek86 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 Aktualizacja pomogła, wszystko działa jak trzeba. Jak jak dla mnie dziwna sytuacja, że system miałem wgrany przeszło dwa miesiące i teraz już taki problem. Dziękuje za pomoc.
AndropaX Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi