Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zainstalowałem dzisiaj po raz pierwszy miuipolska na mój mi 5 3/64  i okazuje się, że taktowanie procesora jest zmniejszone do 1,59 a dwa rdzenie są uśpione . Wie ktoś może z czego to wynika i jak rozwiązać ten problem?

Opublikowano

51 minut temu, Daw1234 napisał:

Cześć, zainstalowałem dzisiaj po raz pierwszy miuipolska na mój mi 5 3/64  i okazuje się, że taktowanie procesora jest zmniejszone do 1,59 a dwa rdzenie są uśpione . Wie ktoś może z czego to wynika i jak rozwiązać ten problem?

Weź to na logikę. Chcesz by procesory cały czas pracowały na maxa? No po co... ; ) 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Eragon napisał:

Weź to na logikę. Chcesz by procesory cały czas pracowały na maxa? No po co... ; ) 

Nie chodzi o to , żeby pracowały na maksa przez cały czas,   ;p W antutu i CPU Z pokazuje mi , że maksymalne taktowanie to 1,59 a dwa rdzenie są cały czas uśpione 

Dodatkowo zauważyłem ,że pojawiają się małe lagi , gdy intensywniej korzystam , więc to jest problem 

Edytowane przez Daw1234
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Daw1234 napisał:

Nie chodzi o to , żeby pracowały na maksa przez cały czas,   ;p W antutu i CPU Z pokazuje mi , że maksymalne taktowanie to 1,59 a dwa rdzenie są cały czas uśpione 

Dodatkowo zauważyłem ,że pojawiają się małe lagi , gdy intensywniej korzystam , więc to jest problem 

Schłodź troche (tylko tak żebyś nie wylądował w temacie "Mi5 wyłącza się na zimnie i nie daje się włączyć") telefon i zrób benchmark antutu.

Edytowane przez wtbn
  • Like 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam ten sam "problem" ,  telefon wykazuje 2 rdzenie z maxymalnym taktowaniem 1,59 GHz,  natomiast dwa pozostałe są uśpione. Przy antutu telefon wykręca normalny wynik,  więc jest to jakis sposób na oszczędność baterii. Niestety przez to przykręcenie w telefonie pojawiają sie male lagi,  przycięcia. 

Opublikowano

CPU-Z/Antutu i inne programy źle odczytują od jakiejś aktu wartości z procka, nie ma się co nimi kierować... Temat był omawiany już kilka razy...

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...