Rafalstencel Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Witam mam następujący problem, ponieważ wczoraj tak jak zawsze podłączyłem telefon pod ładowarkę było jakieś 9% ale zaczęła migać czerwona dioda. Podłączyłem jeszcze raz no i po chwili zaczął się ładować, po czym wróciłem do domu (było jakieś 25%) i z włączonym wifi podłączyłem pod oryginalna ładowarkę, po jakiś 30 min ładowania zauważyłem, że telefon jest wyłączony. Od tamtego czasu próbowałem go uruchomić ale, żadnych skutków dioda nawet się nie zapaliła, odłączyłem baterię jeszcze raz ale nic to nie dało, trzymałem przyciski vol - i power prze 3-4 min power ale tez nic. Gdy zostawiłem go pod ładowarka na noc to jak sprawdziłem telefon po 8h ładowania miga czerwona dioda, lecz dalej nie mogę go uruchomić w żaden sposób. Podpięcie do komputera też nic nie daje, komputer go nie wykrywa, bateria jak dla mnie jest kompletnie zimna jakby wgl się nie ładowała. Telefon posiadam od lutego 2016 r, od początku zakupu miewał on restarty kiedy miał na to ochotę, lecz wszystko do wczoraj działało dobrze. Zakupiony był on na stronie www.xiaomi.com.pl teraz gdy wchodzę w ten link to mnie przerzuca mnie na http://www.aze.com.pl/ (zmienili strone?). Wiadomo ze plomb już nie ma, bo na samym początku był sprawdzany głośnik, bo przerywał strasznie, kontakt ze sklepem w tamtym czasie bardzo ograniczony... Macie jakieś pomysły co zrobic :/ Z góry dzięki za pomoc
RegimeOfTerror Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) No jeśli zostawiłeś na noc pod mocniejszą ładowarką i nic to raczej walnięta bateria i raczej czeka Cię wymiana. Co do xiaomi.com.pl to tak, kolejny raz zmienili nazwę, tym razem na AZE Edytowane 14 Stycznia 2017 przez RegimeOfTerror
Rafalstencel Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) A gdzieś wyczytałem, że jeśli na odłączonej baterii podłącze pod komputer i nie wykrywa go, to może być płyta uszkodzona? Ogl po tym odpięciu baterii i podłączeniu ponownym dioda znów przestała migać, aktualnie mam go podpiętego pod kompa i nie wiem czy go rozładuje ale spróbuję :/ Dioda po 20 min od podłączenia do PC zaczęła znów migać, zostawić go podłączonego? Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Rafalstencel
baku1991 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Na odpiętej baterii powinno Ci go znaleźć w trybie serwisowym Qualcomm.Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi