Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

to mój pierwszy telefon Xiaomi i pierwszy post więc proszę o dobrą radę.

Wysłałem prośbę o odblokowanie mojego Redmi Pro na stronie Xiaomi jakiś miesiąc temu. Wszystko zgodnie z instrukcją - konto 100% zweryfikowane, prośba po angielsku "własnymi słowami" z prośbą o odblokowanie w celu instalacji Miui Polska. minęło 30 dni a ja nie dostałem ani akceptacji ani odrzucenia prośby. Pisałem do xiaomi support maila - nawet już dwa, a oni piszą cały czas to samo - że rozumieją moją frustrację  i że przekazali to do ich odpowiedniego działu, no i oczywiście że nadal mam czekać.

Co radzicie?

Czy mogę na zablokowanym bootloaderze załadować jakiś inny soft przy użyciu SP Flash'a - jeśli tak  to jaki będzie dobrze działał.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Cześć

Gdzie kupiony telefon, jaki w tej chwili masz rom? Może sms ze zgodą ci umknął, a może masz przyznaną zgodę, ale system Cię nie powiadomił o tym (znam taki przypadek)

Po tym jak odpowiesz będą kolejne rady :D

Opublikowano

Witam  wojtekmarchewka,

Bardzo dziękuję za błyskawiczną odpowiedź.

Telefon kupiony przez iBuygou, ROM oficjalny - obecnie zaktualizowałem do wersji Dev - MIUI 8 7.1.5|Beta - pierwotnie był Stable. Nie wiem jak sprawdzić na konicie Xiaomi czy mam zgodę. Gdy klikam ponownie na koncie Xiaomi Unlock to przenosi mnie bezpośrednio do zakładki gdzie mam pobrać MiFlash Unlock. Gdy uruchomię aplikację zatrzymuję się na 50% ale musiałbym sprawdzić z jakim komunikatem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

OKI,

temat z głowy - przeszedł  do 100% - SMSa nigdy nie dostałem, a od ostatniego razu jak próbowałem odblokować telefon minęło jakieś dwa tygodnie. Prawdopodobnie mi odblokowali, albo pomogła interwencja po mailu do xiaomi.

Dziękuję za pomoc bo jak by nie było po twoim wpisie odblokowałem telefon.

Pozdrawiam.

PS, Biorę się za wgrywanie Miui Polska

Opublikowano
19 minut temu, tnikiel napisał:

OKI,

temat z głowy - przeszedł  do 100% - SMSa nigdy nie dostałem, a od ostatniego razu jak próbowałem odblokować telefon minęło jakieś dwa tygodnie. Prawdopodobnie mi odblokowali, albo pomogła interwencja po mailu do xiaomi.

Dziękuję za pomoc bo jak by nie było po twoim wpisie odblokowałem telefon.

Pozdrawiam.

PS, Biorę się za wgrywanie Miui Polska

Gdyby co to masz mój poradnik :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobry dzień,

czytam czytam i nie mogę w sumie dojść do tego jak zainstalować nową czystą wersję MIUI Polska.

Telefon mam od kilk msc i zaczyna mi juz przeszkadzać coraz większa ilośc reklam, wyskakuja co chwila, same włączaja ekran (bateria 4000mah trzyma 3/4 dnia).

Wersja która mam: MIUI 8 6.9.8 Rozwojowa

Gdy chce zrobić update automatycznie pisze ze mam najnowasza wersję, gdy robię przez "zainstaluj z pliku" to mam komunikat by zainstalować menadżera plików (który to jest i chyba on spamuje reklamami).

Prośba o odblokowanie telefonu zostala odrzucona, a ładnie napisałem cała litanię :(

Proszę o pomoc, telefon mega - ale jak tak dalej będzie to go sprzedam ;/

Opublikowano

Proszę ;)

Screenshot_2017-03-03-21-21-18-831_com.android.settings.png

poniżej widok na jedna z reklam, które wyskakuja za kazdym razem po odblokowaniu ekranu. Niektore sa przezroczyste i nie widac ich, gdy chce kliknac w jakas ikone to klikam w reklame ;(

Screenshot_2017-03-03-21-26-59-877_com.tap.filemanager.png

Opublikowano
7 minut temu, astroex napisał:

Proszę ;)

Screenshot_2017-03-03-21-21-18-831_com.android.settings.png

Gdzie kupiłeś telefon, bo po screenie, widać że masz wgrane Miui.eu, jeżeli to masz wgrane to znaczy że bootloader odblokowany, jeżeli chcesz na czysto postawić Miui.eu , z utratą zainstalowanych apek i danych,skorzystaj z mojego poradnika. Zainstaluj Miui.eu za pomocą TWRP, które prawdopodobnie masz, a jeżeli nie to wgraj. Nie dziwię się że Ci bateria źle trzyma jak masz ROM gdy występował jeszcze słynny drenaż baterii

Opublikowano

Kupiłem w GDA w sklepie stacjonarnym, na allegro mają też wystawione ...

Mógłbyś podać linka do twojego poradnika, androida mam od kilku ładnych lat, ale nigdy nie robiłem takich zabiegów ;) stawiam piwo za pomoc.

Opublikowano
Just now, tpawel said:

Wojtek no chyba że to takie xiaomi.eu jakie ja miałem..Syf i tyle.@astroex wszystko masz dobrze przetłumaczone?

Redmi PRO by TT

Większość rzeczy, w "głębszych" odmętach ustawień co nieco jest po Angielsku.

kolejna boska reklama ;p

Screenshot_2017-03-03-21-55-52-172_com.tap.filemanager.png

Opublikowano
2 minuty temu, astroex napisał:

"fastboot lock state: unlock

No to nie potrzebnie się produkowałeś o zgodę :P , swoją drogą ciekawy jestem co ty im napisałeś, że dostałeś odmowę :D , składałem ok 10 próśb i wszystkie dostały zgodę. No to teraz musisz zrobić to co napisane w poradniku

Opublikowano

inglisz troche znam i maly esej napisalem o samej prawdzie ;p ze kupilem tel z chyba szitowym systemem i chce przeinstalowac na nowy bo reklamy mniej wykoncza :(

Opublikowano
22 minuty temu, astroex napisał:

inglisz troche znam i maly esej napisalem o samej prawdzie ;p ze kupilem tel z chyba szitowym systemem i chce przeinstalowac na nowy bo reklamy mniej wykoncza :(

Może oni pomyśleli, że piszesz o ich romie, i poczuli się urażeni :D

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...