Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

jakiś czas temu zakupiłem 2 Redmi Note 3 Pro. Wszystko było ok, używałem sobie go kilka dni, zupdatowałem do MIUI8 7.1.5 i w sumie też było OK. Nagle dzisiaj stwierdziłem, że nie czyta mi karty micro w 1 slocie (nie wiem jak jest z drugim, nie mam żadnego nano). Wyjąłem tackę, włożyłem z powrotem, było ok. Po jakiejś godzinie problem się powtórzył. Znowu ten sam proces, było ok. Potem zaczęło się to powtarzać co jakieś 5min. W końcu przestał w ogóle czytać kartę. Myślałem, że to może slot się posypał, ale wziąłem inną kartę i działa ona bez problemu. Co ciekawsze, moja karta w drugim RN3P również działa 'od strzału'. Nie mam pojęcia o co chodzi. Zrobiłem już downgrade do stable miui7, nie pomogło, próbowałem factory reset, również nic nie dało. Nie wiem co mam robić. Ktoś ma jakiś pomysł?

Bootloader (jak na razie) zablokowany.
Oba IMEI na miejscu.

Wersa Kenzo, system wgrany także dla kenzo.

Edytowane przez marlukaszek
Opublikowano

Podejdź do operatora i wymień kartę SIM.

Kilka dni temu był u mnie w firmie przedstawiciel PLAY i powiedział że karty SIM są teraz wymieniane co 1-2 lata MAX, bo są tak awaryjne. Praktycznie z każdym odnowieniem umowy on wymienia klientom karty i zostawia dla pewności jedną pustą, która w razie awarii można aktywować i przypisać do wybranego numeru poprzez pomoc techniczną.

• Like 1
  • mrosi odblokował(a) ten temat
Opublikowano

Faktycznie, wydaje się, że problem minął. Wielkie dzięki!
Jeszcze nich mi ktoś powie, czy jest możliwość, że Xiaomi po tym jak dałem, że chce aktywować kartę a potem przez 3 dni nie wysłałem sms (nie zmieniłem języka) może zablokować dany sim w tym telefonie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...