Akihito Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam od dłuższego czasu borykam się z przypadkowym wyłączeniem telefonu i częstym przy okazji wchodzeniem w bootloopa. Ostatnio problem przybrał na sile i postanowiłem rozpocząć walkę. Zmiana Miui na inną wersję nic nie poradziła, używałem tak ,że mi flash i czyściłem cały telefon. Wgrywałem najnowszą wersję global miui 8.2 problem ten sam. Costumowe romy na 7.1 problem o dziwo mniejszy bo pojawia się restart i jeden raz bootloop aczkolwiek używam ich dopiero od kilku dni. Panowie to wina hardware jakaś ? Telefon mam od kwietnia i przez ponad połowę tego czasu dałbym sobie za niego rękę uciąć. Jest to oryginalny Mi4 bo sprawdzone appką producenta. Naprawdę ręce rozkładam z tym problemem, ktoś mówił , że to wina androida 6.0. Próbowałem różne w necie rozwiązania wake up lock czy ustawienie wifi tylko na 2,4 GHz, nie próbowałem tylko wersji z logami od procesora ale na necie jest wiele tematów, więc nie jest to jakiś przypadkowy problem.
Grzesiuso Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Miałem MI 4 prawie 2 lata i samoczynne restarty też, wyłączyłem pin na karcie sim i nie zastanawiałem sie nad tym, ten typ chyba tak ma. Telefon ogólnie bardzo dobry. Edytowane 8 Stycznia 2017 przez Grzesiuso
RegimeOfTerror Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Klawisz power Ci nie szwankuje? Od siebie mogę polecić Resurrection Remix 5.8.0 na androidzie 7.1.1, testuję już z dwa i pół tygodnia, albo więcej i nie zauważyłem żadnych błędów.
Akihito Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2017 @Grzesiuso Tak wiem, to naprawdę dobry telefon po za tym nie mam na co narzekać @RegimeOfTerror Dzięki za soft bo telefon śmiga na nim jak błyskawica. Podejrzewam , że winna mogła być stara obudowa, która musiała delikatnie męczyć ten przycisk bo nawet na twoim romie telefon się zrestartował. Od czasu ściągnięcia obudowy minęło 4 h bez restetu więc może być winny ten guzik. Co nie powiem jest trochę dziwne...
Akihito Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2017 Problem nadal występuje aczkolwiek o wiele rzadziej. Słychać dźwięk jakby guzik miał jakieś luzy bo delikatny dotyk powoduje słyszalny dźwię odskoku klawisza i widać jak się rusza. Pytanie gdzie zrobię to najszybciej i jaki może być koszt tego ?
Rekomendowane odpowiedzi