matiasek123 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Witam! Właśnie przyszedł do mnie redmi 4 pro. Jest to mój pierwszy telefon od xiaomi i mam do was pytanie. Działa jak należy tylko jeden przycisk nawigacyjny który cofa. Dwa pozostałe(lewy i środkowy od menu) chociaż wibruje nie ma żadnej akcji. Poszperałem trochę w ustawieniach i środkowy jest ustawiony na włączanie menu ale po naciśnięciu jego z jakieś aplikacji nic się nie dzieje. Wiecie gdzie leży problem? Pozdrawiam
Zexon72 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Problem zapewne leży w software. Twój telefon zapewne posiada "pseudo" Global, który jest dziwnym tworem - oficjalne oprogramowanie Global do serii Redmi 4 póki, co nie istnieje. Rozwiązanie - odblokować bootloader i zainstalować miuipolska/xiaomi.eu. P. S. Popraw tytuł na zgodny z zasadami forum. Edytowane 6 Stycznia 2017 przez Zexon72
matiasek123 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2017 Wiesz co nie znam się na tym aby takie rzeczy robić Kupiłem go z geeka i ma wersje miui: global 8.0 Stabilna 8.0.5.0.0 czyli taka jak z IBG Swoją drogą dziwne że Xiaomi miesiac -dwa po premierze sprzętu jeszcze nie wypuściła oficjalnego oprogramowania
Zexon72 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Czyli tam, jak sądziłem - pseudo Global. 1 minutę temu, matiasek123 napisał: Swoją drogą dziwne że Xiaomi miesiac -dwa po premierze sprzętu jeszcze nie wypuściła oficjalnego oprogramowania Telefon póki co przewidziany jest do tylko dystrybucji na terenie Chin w związki z tym nie dziwi, że oprogramowania Global nie ma.
Nezumi Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi