Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Właśnie przyszedł do mnie redmi 4 pro. Jest to mój pierwszy telefon od xiaomi i mam do was pytanie. Działa jak należy tylko jeden przycisk nawigacyjny który cofa. Dwa pozostałe(lewy i środkowy od menu) chociaż wibruje nie ma żadnej akcji. Poszperałem trochę w ustawieniach i środkowy jest ustawiony na włączanie menu ale po naciśnięciu jego z jakieś aplikacji nic się nie dzieje.

Wiecie gdzie leży problem?

Pozdrawiam :)

Opublikowano (edytowane)

Problem zapewne leży w software. Twój telefon zapewne posiada "pseudo" Global, który jest dziwnym tworem - oficjalne oprogramowanie Global do serii Redmi 4 póki, co nie istnieje. 

Rozwiązanie - odblokować bootloader i zainstalować miuipolska/xiaomi.eu. 

P. S.  Popraw tytuł na zgodny z zasadami forum. 

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano

Wiesz co nie znam się na tym aby takie rzeczy robić :P Kupiłem go z geeka i ma wersje miui: global 8.0 Stabilna 8.0.5.0.0 czyli taka jak z IBG

Swoją drogą dziwne że Xiaomi miesiac -dwa po premierze sprzętu jeszcze nie wypuściła oficjalnego oprogramowania

Opublikowano

Czyli tam, jak sądziłem - pseudo Global. 

1 minutę temu, matiasek123 napisał:

Swoją drogą dziwne że Xiaomi miesiac -dwa po premierze sprzętu jeszcze nie wypuściła oficjalnego oprogramowania

Telefon póki co przewidziany jest do tylko dystrybucji na terenie Chin w związki z tym nie dziwi, że oprogramowania Global nie ma. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...