Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Czy ktos z szanownych forumowiczow serwisowal gdzies telefon? W stanie blogoslawionym wcisnalem ladowarke do aparatu do gory nogami. Teraz telefon nie chce sie ladowac. Sprawa na pozor prosta do naprawy. Prosze o jakies namiary na serwis.

Z gory dzieki pozdro

Opublikowano

Serwisował... w Chinach.

Aczkolwiek ewentualna wymiana gniazda usb w telefonie możliwa jest chyba przez każdy serwis, oczywiście odpłatnie.

Opublikowano

Musisz znalezc dobry serwis...

Na bank ktos pisal o jakims serwisie na forum, ze serwisuja xiaomi. Poszukaj.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A ja idę o piwo że złącze ładowania nie jest jakieś nietypowe i na naszym rynku będzie można dobrać coś z innych modeli telefonów. Ja w każdym razie sam rozebrałbym telefon i widząc złącze szukałbym zamiennika.

Opublikowano

tez tak mysle, nikt kola na nowo by nie wymyslal. Mysle ze to lek przed nowy. Wiec ktos? cos? chetny przyjac na serwis?

Opublikowano

Ktoś tu na forum sam wymieniał wyświetlacz w Mi2. Co prawda nie jest to ten sam model co Mi2A ale na 99 % oba mają te same złącza więc zostaje się podpytać tyle że ja nie pamiętam kto to był :(

Opublikowano

Dokładnie, dlatego pisałem o odpłatnej naprawie tego złącza. W telefonach jest to po prostu wlutowane w PCB gniazdko albo gniazdko wchodzi w inne, mniejsze wlutowane.

Prawdopodobnie wygiął się ten wtyk z padami, który wchodzi do wtyczki przewodu USB. Gniazdka USB powinny być w miarę takie same jak u innych producentów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...