Ari93 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Witam, jechałem ostatnio pociągiem i oglądałem jakiś tam film i przy "cichych" momentach było słychać delikatny szum - ok, pewnie divix "średni". Film się skończył, włączam PowerAMPa i to samo, następna piosenka też, i następna... jako że tego normalnie nie słychać to się tym zbytnio nie przejąłem ale jednak doszło do mnie że przecież MI5 to rzekomo jeden z najlepiej grających telefonów, pistony też nie powinny tak szumieć więc zacząłem przekopywać ustawienia silnika dźwięku. W zakładce Output do wyboru jest domyślny "OpenSL ES Output. Native optimized output. Native Android audio API." oraz drugi domyślnie nieużywany "Audio Track Output. Java based output. Default Android audio API. Stable and supported by all Android devices." Po aktywowaniu tego drugiego dla słuchawek szum zanikł... dźwięk kryształ. Wyłączyłem z powrotem i szumy delikatne się ponownie pojawiły, włączyłem więc ponownie i tak zostawiłem. Kiedyś można było gdzieś tam wymusić dźwięk 24bit/192kHz ale wraz z aktualizacją do Androida 7.0 chyba zniknęło pewnie chwilowo. Problem jest teraz taki że jestem w domu i znowu słyszę ten szum... przekopałem wszystkie opcje zarówno w PowerAMP jak i systemie, sprawdziłem w standardowym odtwarzaczu, mx playerze, nawet snapchacie i wszędzie jest ten szum. Zmiana tego sterownika nie robi żadnej różnicy tak jak to było wcześniej słychać. Jedyne co zrobiłem to zainstalowałem ponownie ten sam rom żeby mieć tą poprawkę GPS. Wsłuchiwał się ktoś w ciszę, jak to u Was wygląda?
wtbn Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) U mnie szum jest tylko wtedy jak jest podpięta ładowarka (odtwarzam czasem muzyke w aucie przez aux). Nie testowałem tych opcj odtwarzania czy coś pomagają, bo uznałem że to szum elektryczny po prostu się przenosi na układ audio. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez wtbn
Rekomendowane odpowiedzi