dan-tom Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Witam, od pewnego czasu borykam się z pewnym problemem, jest to odbieranie podwójnych sms od wszystkich, bez wyjątku. Problem pojawił się z prawdopodobnie ostatnią aktualizacją softu do najnowszej (xiaomi.eu) lub nie wiem już czemu. Dodam jeszcze tyle, że na stockowej aplikacji sms wszystko jest ok, tzn. otrzymuję tylko jeden sms, czyli wykluczam problem operatora (nju). Do obsługi sms używam GoSms, jako że od wielu lat jej używałem i jest jedną z lepszych jak dla mnie aplikacji, jest dobrze konfigurowalna, ma mnóstwo motywów i możliwość kustomizacji, prywatna skrzynka itd. Nie chciałbym z niej rezygnować. Przeszukałem masę ustawień w aplikacji GoSms, w stockowej, odinstalowałem nawet stockową, ale dalej to samo. Próbowałem z innymi aplikacjami ze sklepu, KKSms, ZeroSms, Handcent itd. i właściwie ze wszystkimi jest to samo, nadal podwójne sms. Jedynie kilka apek odbierały po jednym sms, ale te nie sprostały moim oczekiwaniom. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc rozwiązać ten problem? Może ktoś się już z tym spotkał? Z góry dzięki za każdą podpowiedź.
krzyzu Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Potwierdzam problem, tylko ze u mnie na RN2 (RPRO dzisiaj dopiero wpadnie). Wiec wina raczej leży po stronie aktualizacji. U mnie zrobiło się tak na YAATA SMS. W wątku o aktualizacji znowu pisał ktoś, że u niego działa poprawnie ta aplikacja.. trochę dziwna sprawa.
dan-tom Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2017 Muszę potwierdzić że to wina softu. Jako że czekam teraz na miui 9, postanowiłem że zainstaluje wersję stabilną i chodzi wszystko jak należy. A błędów w najnowszym sofcie było dużo, kolejny to brak auto obracania na yt. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
krzyzu Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Dziwne bo i na RN2 i na RPro przychodzą podwójnie sms.. Na dzisiejszej aktualizacji również. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
bratek Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 mam to samo! nowy telefon, nowy soft i upierdliwy problem miui 7.3.2 Redmi 4 pro/prime, handcent sms
Niepoprawny Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Witam.Też mam ten sam problem. W większości aplikacji (np. ChompSMS, GO SMS Pro) oprócz stockowej smsy wyświetlają się podwójnie. Próbowałem już chyba wszystkiego i problem nadal występuje... Irytujące!Ktoś wie jak to naprawić? Aplikacja Mood Messenger wyświetla pojedynczo. Chyba jedyna, którą udało mi się znaleźć. Pozdrawiam.
pikoko Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 Evolve sms też wyświetla 1 wiadomość ale nie działa z mi band 2, tylko oryginalna działa z mi band 2. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi