dirtspeed Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Witajcie, problem już był poruszany kilkukrotnie, jednak znalazłem tylko pojedyncze posty w tematach o nowych wersjach miui. Chodzi o czarny tekst na czarnym tle w TIDALu. Problem występuje tylko przy białych motywach, jednak jakby nie patrzeć większość jest białych. Wyczytałem gdzieś na en.miui.com że problem występuje także przy spotify, a nawet przy mapach google gdy są zminimalizowane. O ile znalazłem jakieś APK co naprawia ten bug przy Spotify, to jeżeli chodzi o TIDAL nic nie mogę znaleźć, a po zainstalowaniu tej do Spotify nic sie nie zmienia w Tidalu. Po poradzie na oficjalnym profilu Mi Polska z facebooka, i po krótkiej bardzo miłej rozmowie, otrzymałem końcową odpowiedź: Cytat Marcin, popytałem, posprawdzałem, i usłyszałem - cytuję z pamięci - "ach, tak ten problem jest nam świetnie znany, wynika on stąd, że podczas prac nad aktualizacjami softu ktoś o czymś zapomniał, ale ten problem został już prawdopodobnie rozwiązany, ale nie w przypadku wersji Global. Ten problem prawdopodobnie rozwiązano już przy aktualizowaniu polskiej wersji". In. słowy, Marci, sugerowałbym kontakt z miuipolska.pl , i zapytać o nową wersję softu, gdzie tego problemu już nie ma. Obecny mój soft to najnowszy Global Dev na Redmi Note 3 Pro. Jest jakaś opcja naprawy tego bugu? Jeśli nie to czy może ktoś potwierdzic ze na MiuiPolska TIDAL na jasnym motywie(np. na standardowym) wyświetla normalnie. Dużo używam tej apki, i troche irytująca jest ta czarna czcionka. A może jest szansa że w związku z rosnąca popularnością aplikacji ze streamingiem muzyki naprawią ten błąd? Prędzej na Global Dev niż Stable, więc chociaż tu jestem na plus. W załączniku zrzut ekranu.
Nezumi Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Problemem jest używany motyw, zmień znajdź taki, na którym będzie banglać. Niekoniecznie jasny motyw jest tutaj winny.
dirtspeed Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Ok rozumiem ale wydaje mi się że na jasnym motywie tez powinno śmigać elegancko, i tekst powinien być miały skoro tło jest czarne. Tymbardziej skoro taką dostałem odpowiedź na fejsie, i tymbardziej jeżeli podobny błąd opisuja na miui.com -----> link 1 , link 2, link 3 do APK naprawiajacego spotify. Wg mnie to jak z wbudowana aplikacją do muzyki powinno byc. Jaki by motyw nie był, to powinno być ok. Może ktoś potwierdzić jak to wygląda na miui polska? Edit: Rozumiem że moderator ma zawsze racje, a jak nie ma trzeba patrzeć na punkt 1, ale tutaj jest takie zdanie: Cytat 116# 01:18, Dec-14-2016 | This is finally fixed! I've just updated to 8.1.1.0 Stable release in my Note3 pro and now it works correctly. @http://en.miui.com/thread-310504-1-1.html Edytowane 4 Stycznia 2017 przez dirtspeed
Nezumi Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Nie rozumiesz... motyw ma wpływ na to, nie ważne, czy jest fix, czy nie, to dotyczy on tylko i wyłącznie domyślnego motywu. Na miuipolska problem występuje tylko na motywach innych, niż domyślne, ale też nie zawsze...
dirtspeed Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 ok w takim razie DLACZEGO motyw ma wplyw przy globalu a przy miuipolska nie? i dlaczego problem wystepuje tylko przy tidalu na chwile obecną? google music i spotify wyswietlaja w porządku, przed chwilą sprawdzałem.
Nezumi Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 31 minut temu, dirtspeed napisał: ok w takim razie DLACZEGO motyw ma wplyw przy globalu a przy miuipolska nie? i dlaczego problem wystepuje tylko przy tidalu na chwile obecną? google music i spotify wyswietlaja w porządku, przed chwilą sprawdzałem. Bo poprawka w MIUIPL i pewnie już teraz global też dotyczy Spotify, bo to o niego były krzyki na oficjalnym forum, Tidal nie ma takiego przebicia jak Tidal, więc trzeba sobie radzić motywami, niektóre będą działać OK. inne nie.
dirtspeed Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ok dziękuję za odpowiedzi, dam znać jak zainstaluje miuipolska, gdzieś w weekend
mrosi Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi