Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, problem już był poruszany kilkukrotnie, jednak znalazłem tylko pojedyncze posty w tematach o nowych wersjach miui.

Chodzi o czarny tekst na czarnym tle w TIDALu. Problem występuje tylko przy białych motywach, jednak jakby nie patrzeć większość jest białych. Wyczytałem gdzieś na en.miui.com że problem występuje także przy spotify, a nawet przy mapach google gdy są zminimalizowane. O ile znalazłem jakieś APK co naprawia ten bug przy Spotify, to jeżeli chodzi o TIDAL nic nie mogę znaleźć, a po zainstalowaniu tej do Spotify nic sie nie zmienia w Tidalu. Po poradzie na oficjalnym profilu Mi Polska z facebooka, i po krótkiej bardzo miłej rozmowie, otrzymałem końcową odpowiedź:

Cytat

Marcin, popytałem, posprawdzałem, i usłyszałem - cytuję z pamięci - "ach, tak ten problem jest nam świetnie znany, wynika on stąd, że podczas prac nad aktualizacjami softu ktoś o czymś zapomniał, ale ten problem został już prawdopodobnie rozwiązany, ale nie w przypadku wersji Global. Ten problem prawdopodobnie rozwiązano już przy aktualizowaniu polskiej wersji". In. słowy, Marci, sugerowałbym kontakt z miuipolska.pl , i zapytać o nową wersję softu, gdzie tego problemu już nie ma.

Obecny mój soft to najnowszy Global Dev na Redmi Note 3 Pro. Jest jakaś opcja naprawy tego bugu? Jeśli nie to czy może ktoś potwierdzic ze na MiuiPolska TIDAL na jasnym motywie(np. na standardowym) wyświetla normalnie. Dużo używam tej apki, i troche irytująca jest ta czarna czcionka. A może jest szansa że w związku z rosnąca popularnością aplikacji ze streamingiem muzyki naprawią ten błąd? Prędzej na Global Dev niż Stable, więc chociaż tu jestem na plus.

W załączniku zrzut ekranu. 

Screenshot_2017-01-03-21-36-24-512_com.miui.gallery.png

Opublikowano (edytowane)

Ok rozumiem ale wydaje mi się że na jasnym motywie tez powinno śmigać elegancko, i tekst powinien być miały skoro tło jest czarne. Tymbardziej skoro taką dostałem odpowiedź na fejsie, i tymbardziej jeżeli podobny błąd opisuja na miui.com -----> link 1 , link 2, link 3 do APK naprawiajacego spotify.

Wg mnie to jak z wbudowana aplikacją do muzyki powinno byc. Jaki by motyw nie był, to powinno być ok. Może ktoś potwierdzić jak to wygląda na miui polska?

Edit: Rozumiem że moderator ma zawsze racje, a jak nie ma trzeba patrzeć na punkt 1, ale tutaj jest takie zdanie:

Cytat
116#

01:18, Dec-14-2016
|

This is finally fixed!

I've just updated to 8.1.1.0 Stable release in my Note3 pro and now it works correctly.

@http://en.miui.com/thread-310504-1-1.html

Edytowane przez dirtspeed
Opublikowano

Nie rozumiesz... motyw ma wpływ na to, nie ważne, czy jest fix, czy nie, to dotyczy on tylko i wyłącznie domyślnego motywu. Na miuipolska problem występuje tylko na motywach innych, niż domyślne, ale też nie zawsze...

Opublikowano

ok w takim razie DLACZEGO motyw ma wplyw przy globalu a przy miuipolska nie?

i dlaczego problem wystepuje tylko przy tidalu na chwile obecną? google music i spotify wyswietlaja w porządku, przed chwilą sprawdzałem.

Screenshot_2017-01-04-17-10-36-691_com.aspiro.tidal.png

Opublikowano
31 minut temu, dirtspeed napisał:

ok w takim razie DLACZEGO motyw ma wplyw przy globalu a przy miuipolska nie?

i dlaczego problem wystepuje tylko przy tidalu na chwile obecną? google music i spotify wyswietlaja w porządku, przed chwilą sprawdzałem.

Screenshot_2017-01-04-17-10-36-691_com.aspiro.tidal.png

Bo poprawka w MIUIPL i pewnie już teraz global też dotyczy Spotify, bo to o niego były krzyki na oficjalnym forum, Tidal nie ma takiego przebicia jak Tidal, więc trzeba sobie radzić motywami, niektóre będą działać OK. inne nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...