Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Miałem dotychczas zainstalowaną wersję Miui Global 7.3 (stabilna) 7.3.7.0 (MHRMIDE) - chyba syfmiui.

Wczoraj zaktualizowałem (plikiem .zip) do wersji 8.1.1.0 mhrmidi.

Używam dwóch kart sim tj. Play i Aero2. Pod wersją 7.3.7.0 bez problemu mogłem przypisać dla Play połaczenia głosowe i sieć np. 2g a dla Aero internet i LTE.

Po wspomnianej wyżej aktiualizacji wygląda to tak jak niżej przedstawia zrzut.

Problem: dla Play nie mogę przypisać przeznaczenia "Połączenia głosowe" (choć działają) i wybrać preferowanej sieci 2g - jak widać na obrazku usilnie przypisuje 3G (zwiększając niepotrzebnie zużycie baterii). Drugi obrazek ilustruje brak mozliwości zmiany preferowanej sieci.

Po kliknięciu w to poniższe zaznaczenie pojawia się wybór pomiędzy ... obiema kartami i opcją "nieustawione". Wcześniej była możliwośc przypisania połączeń.

Co radzicie?

Screenshot.png

Screenshot_2.png

Edytowane przez Darekkk
Opublikowano

Błąd 1szy - aktualizacja zipem tak odległych kompilacji - raczej nie mogła się powieść. Błąd 2 - zainstalowałeś Global Stable, a on delikatnie mówiąc za stabilny nie jest. 

Najlepszym rozwiązaniem będzie reinstalacja systemu z poziomu komputera za pomocą programu MiFlash. Zainstaluj sobie Global Developer - działa o niebo lepiej niż Stable. Jak to uczynić, to na forum znajdziesz wszystkie potrzebne informacje i tutoriale. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...