Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam koledzy taki problem z moim redmi note 3 pro

Jakiś czas temu odblokowany był bootloader i wgrane polskie miui stabilne itd,potem jak już w którymś temacie pisałem po instalacji do stabilnej eu 8.1.1.0 nie działały mi ustawienia więc przez miflasha wrzuciłem 8.0.5.0 chyba i przez ota do wersji 8.1.1.0 global

Wszystko było ok z telefonem do wczoraj tzn w którymś momencie przeglądania netu przez wifi zaczął mi wyrzucać do ekranu głównego i tak kilka razy więc postanowiłem wyłączyć i włączyć po czym już się nie dało uruchomić wyświetlał tylko przez chwilę logo mi i gasło wsio.

Sprawdziłem Minimal ADB and Fastboot wedle poradnika czy bootloader nie jest zablokowany i był więc go rozblokowałem itd ale nie mogę poprzez miflash wgrać globala z tym rozszerzeniem tgz?

Próbowałem i stabilne i dev tyle że przy dev global 6.12.29 niby wgrało ale cały czas logo mi i mielą się trzy kropki i nic dalej już mi ręce opadają walczę z tym od wczoraj

IMG_20170103_115359.jpg

IMG_20170103_133520.jpg

IMG_20170103_115128.jpg

Edytowane przez bmwwyspa
dodanie fotek
Opublikowano
25 minut temu, bmwwyspa napisał:

Witam.

Mam koledzy taki problem z moim redmi note 3 pro

Jakiś czas temu odblokowany był bootloader i wgrane polskie miui stabilne itd,potem jak już w którymś temacie pisałem po instalacji do stabilnej eu 8.1.1.0 nie działały mi ustawienia więc przez miflasha wrzuciłem 8.0.5.0 chyba i przez ota do wersji 8.1.1.0 global

Wszystko było ok z telefonem do wczoraj tzn w którymś momencie przeglądania netu przez wifi zaczął mi wyrzucać do ekranu głównego i tak kilka razy więc postanowiłem wyłączyć i włączyć po czym już się nie dało uruchomić wyświetlał tylko przez chwilę logo mi i gasło wsio.

Sprawdziłem Minimal ADB and Fastboot wedle poradnika czy bootloader nie jest zablokowany i był więc go rozblokowałem itd ale nie mogę poprzez miflash wgrać globala z tym rozszerzeniem tgz?

Próbowałem i stabilne i dev tyle że przy dev global 6.12.29 niby wgrało ale cały czas logo mi i mielą się trzy kropki i nic dalej już mi ręce opadają walczę z tym od wczoraj

IMG_20170103_115359.jpg

IMG_20170103_133520.jpg

IMG_20170103_115128.jpg

Teraz to samo tylko że jakimś cudem dało radę wrzucić  global 8.1.1.0 i nawet wgrywa tyle że nie ma na pasku na koniec że ok tylko pause telefon się restartuję potem mi na środku i mielą trzy kropki jakby chciał się uruchamiał ale tak bez końca na tym ekranie wisi :(

Opublikowano
1 godzinę temu, bmwwyspa napisał:

Wygląda na to że ożył jakimś cudem na tym global 8.1.1.0 nim Ktokolwiek zdążył zainteresować się Moim Problemem :(

Opublikowano
16 godzin temu, bmwwyspa napisał:

Witam. Jednak jest kicha z tym telefonem. Niby był system ale fiksował coś wyłączał aplikacje sam wywalił tapety itd. teraz znowu to samo nie mogę przez miflash nic wgrać zatrzymuję się na ok 15s i wywala taki błąd :(  Pomocy ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić czy telefon do kosza?

IMG_20170104_100247.jpg

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, bmwwyspa napisał:

Witam. Jednak jest kicha z tym telefonem. Niby był system ale fiksował coś wyłączał aplikacje sam wywalił tapety itd. teraz znowu to samo nie mogę przez miflash nic wgrać zatrzymuję się na ok 15s i wywala taki błąd :(  Pomocy ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić czy telefon do kosza?

Dodam iż zapodaję globala 8.1.1.0  stabilnego z tej stronki  http://en.miui.com/a-234.html   i nawet raz udało sie go wgrać tyleże tak jak by nie do końca bo wyświetliło $PAUSE itd jak juz wcześniej pisałem.

Edytowane przez bmwwyspa
Opublikowano

Spróbuj wgrać w trybie EDL, może pomoże aczkolwiek dziwne gdyż miflash wykrywa go w trybie fastboot więc bootloader cały czas odblokowany.

Opublikowano
Dnia 5.01.2017 o 00:47, flexeii napisał:

Spróbuj wgrać w trybie EDL, może pomoże aczkolwiek dziwne gdyż miflash wykrywa go w trybie fastboot więc bootloader cały czas odblokowany.

Witam. No niestety ale okazało się że w telefonie coś piardnęło i poszedł do wymiany. Wziąłem zamast niego Redmi 4 3/32 pro/prime:)

Temat można zamknąć.

Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...