MariuSzzzz Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Witam Czy ktoś zna jakiś skuteczny problem na czyszczenie przedniej słuchawki? Telefon mam dość krótko (od września), a już większość dziurek jest zapchana. Nie wiem czy szczoteczka to dobry pomysł, bo wtedy raczej brud wpadnie do środka. W poprzednim telefonie próbowałem różnych metod (szczoteczka, odkurzacz) ale niewiele to dawało. W Mi4C też odnoszę już wrażenie, że słychać trochę słabiej niż na początku.
kamillm Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 29 minut temu, MariuSzzzz napisał: Nie wiem czy szczoteczka to dobry pomysł, bo wtedy raczej brud wpadnie do środka. Ja tak zawsze robie, ale masz racje brudu moze sie napchac do srodka, ale innego sposobu nie znam
MariuSzzzz Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Znalazłem jakiś wątek gdzie ktoś napisał: 1. Twarda szczoteczka zamoczona w alko izopropylowym 2. Czyszczenie przy rurze odkurzacz co by od razu wyciągał 3. Sam alkohol powoduje , że brud bardziej przykleja się do pędzelka Pewnie rozbieranie telefonu żeby to przeczyścić to nie jest taki hop siu
kamillm Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 6 minut temu, MariuSzzzz napisał: alko izopropylowym No tym alko to spokojnie mozna lac w elementy elektryczne ;] 7 minut temu, MariuSzzzz napisał: Czyszczenie przy rurze odkurzacz co by od razu wyciągał To moze byc dobry patent
MariuSzzzz Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Jak znajdę gdzieś ten alko to spróbuję. Na allegro widzę wszędzie nie po drodze, a w "normalnych" sklepach nie widziałem.
kamillm Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 38 minut temu, MariuSzzzz napisał: Jak znajdę gdzieś ten alko to spróbuję. Na allegro widzę wszędzie nie po drodze, a w "normalnych" sklepach nie widziałem. Idz do jakiegos z elektronika, powinni miec.
MariuSzzzz Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 To jest myśl, mam obok siebie sporą hurtownie Dam znać co udało mi się wskórać.
kamillm Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 10 minut temu, MariuSzzzz napisał: To jest myśl, mam obok siebie sporą hurtownie Dam znać co udało mi się wskórać. Na bank bedzie, pytaj o isopropanol ;] Tego sie na codzien uzywa w kazdym zakladzie gdzie jest jakakolwiek elektronika
MariuSzzzz Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Nie wiem czy można linki tu wklejać , ale chyba na próbę takie coś wezmę:https://sklep.avt.pl/kontakt-ipa-50ml-oliwiarka.html Do sporadycznego czyszczenia powinno starczyć
kamillm Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 1 godzinę temu, MariuSzzzz napisał: Nie wiem czy można linki tu wklejać , ale chyba na próbę takie coś wezmę:https://sklep.avt.pl/kontakt-ipa-50ml-oliwiarka.html Do sporadycznego czyszczenia powinno starczyć Kontakt albo isoclean beda dobre
Rekomendowane odpowiedzi