Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Radzę uważać. Po nieudanym wgraniu CM 14 spróbowałem tego romu. Ponownie po instalacji uwaliło mi telefon. Chyba nie jest mi dane zasmakować nougata... :)

Opublikowano

U mnie podobnie, instalacja jakiejkolwiek wersji CM 14.1 uwala telefon. Jedynie ResurrectionRemix 5.8.0[OFFICIAL][VoLTE] instaluje się i działa bez większych problemów - może dlatego, że nie wymaga instalacji CM 14.1 firmware.    

Opublikowano

Moim zdaniem gra kompletnie nie warta świeczki. Ten system nie oferuje nic więcej ponad to co oferuje najnowsze MIUI, a z opisu wynika że nawet mniej bo część funkcji nie działa po prostu. Chyba tylko dla ludzi uzależnionych od zmiany romów co tydzień.

+++I have nothing to do with this text above. CozzY+++

Opublikowano

Nie ma się co dziwić skoro cm(lineage) 14.1 nie dawno ujrzało światło dzienne. Ja osobiście korzystam tylko z MIUI. Co do waszych "ucegleń" to ja miałem już tak wiele razy i już w sumie sobie nic z tego nie robię bo i tak wszystkie dane mam na karcie sd :) 

Aktualnie ten Rom niczym się nie różni od ostatniego nightly cm14.1 no może jedynie w niektórych miejscach pisać lineageos zamiast cyanogenmod. Bugi są takie same.

Opublikowano (edytowane)

AKTUALIZACJA 02.01.2017

LISTA ZMIAN

• Added final missing Vulkan library
  • Updated MEGAX91's kernel with latest commits
  • A few other misc. things that can be found on my github

DOWNLOAD

- Jeśli na wersji GOODIX czytnik linii papilarnych nie będzie działał, fix znajdziecie w sekcji DOWNLOAD

Edytowane przez Daviteusz
Opublikowano

Testuję od paru dni , na razie wszystko ok , aparat czasami się wysypuje przy przełączaniu przód - tył i odwrotnie i latarka nieraz zadziała dopiero za drugim lub trzecim razem , ogólnie nadaje się do codziennego użytku .

Opublikowano
Dnia 11.01.2017 o 13:46, mariusz.ur napisał:

Testuję od paru dni , na razie wszystko ok , aparat czasami się wysypuje przy przełączaniu przód - tył i odwrotnie i latarka nieraz zadziała dopiero za drugim lub trzecim razem , ogólnie nadaje się do codziennego użytku .

Hmm czyli na lineage'u też problemy są z aparatem.. Próbuję już któryś z kolei rom i z aparatem na 7.1 nadal żadnego kroku w przód.

Opublikowano (edytowane)

@bluur Nie mam o to pretensji ;)  Po prostu nie wszyscy śledzą XDA a żeby jeszcze przeczytali pierwszy post to dopiero by był wyczyn :P.

Jak dla mnie te problemy są nie do przyjęcia i niestety nie mogę używać ROMu. Aparat i Latarka to u mnie jedne z wymagań które muszą być spełnione. No cóż. Jeśli naprawią to rozważę przesiadkę.

Edytowane przez Daviteusz
Opublikowano
14 minut temu, Horpah napisał:

a z google camera też nie działa poprawnie ?

To samo na google camera I nextbit camera , czasami potrafi przełączyć z pięć razy tył- przód zanim się posypie , tragedii nie ma . Ja praktycznie nie używam przedniej kamery więc mi to nie przeszkadza .

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Daviteusz napisał:

@bluur Nie mam o to pretensji ;)  Po prostu nie wszyscy śledzą XDA a żeby jeszcze przeczytali pierwszy post to dopiero by był wyczyn :P.

Jak dla mnie te problemy są nie do przyjęcia i niestety nie mogę używać ROMu. Aparat i Latarka to u mnie jedne z wymagań które muszą być spełnione. No cóż. Jeśli naprawią to rozważę przesiadkę.

Polecam właśnie lineage os 13 (ten po CM13). Tutaj z aparatem nie ma ŻADNYCH problemów, jedynie trzeba ustawić nagrywanie na 720p bo przy 1080 kiedy odtwarzamy na komputerze to obraz jest w połowie czarny. Nie wiem czy to nie wina mojego telefonu, zauważyłem to dość dawno. Marshmallow nie jest tak responsywny i intuicyjny jak Nougat ale coś za coś. Jak bardzo szkoda tego interfejsu z 7.1 to można wgrać Androidify z xposed.
Dodatkowo jest mod który znacznie polepsza jakość robionych zdjęć https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/themes/cameranextmoddenoise-feature-v7-t3404832

@mariusz.ur  xiaomi nie opublikowało żadnego source aparatu z tego modelu pod nowszy OS dlatego takie są problemy, deweloperzy nic nie zrobią.

Edytowane przez bluur
Opublikowano

Odnośnie LineageOS 14.1 , oprócz znanych problemów z przełączaniem aparatu tył-przód , to mi całkowicie nie działa nagrywanie filmów . Więc po 5 dniach użytkowania stwierdzam że telefon , gps , odtwarzanie muzyki i filmów działa niezawodnie . Problem to aparat , ale to narazie dotyczy wszystkich romów na androidzie nougat . Oprócz tego nie działa substratum z wbudowanym superuserem . 

Opublikowano
9 godzin temu, mariusz.ur napisał:

Odnośnie LineageOS 14.1 , oprócz znanych problemów z przełączaniem aparatu tył-przód , to mi całkowicie nie działa nagrywanie filmów . Więc po 5 dniach użytkowania stwierdzam że telefon , gps , odtwarzanie muzyki i filmów działa niezawodnie . Problem to aparat , ale to narazie dotyczy wszystkich romów na androidzie nougat . Oprócz tego nie działa substratum z wbudowanym superuserem . 

Dziwne bo ja na Moim Mi Max - Hydrogen (model mało popularny) mam działający aparat i nagrywanie na LineageOS 14.1 

• Daviteusz zmienił(a) tytuł na [7.1.1][NIEOFICJALNY] minz1's LineageOS 14.1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...