Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem ok miesiąc temu Redmi Note 4. Moja Motorola moto G2 już nie wyrabiała z powodu małego - 1Gb Ramu. W Redmi są 3Gb więc myślałem, że to będzie super rozwiązanie. I było ale do czasu. Teraz telefon odtwarza filmy zacinając się co parę sekund, tak samo jest w przypadku kręcenia filmów, nie uruchamia niektórych aplikacji. Zainstalowałem dużo aplikacji gdyż wykorzystuje czasem telefon do nauki angielskiego. Ale i tak zwykle jest ponad 1Gb Ramu wolnego. Jakieś tydzień temu zaczęły pojawiać się nagminnie reklamy więc zainstalowałem Adclear'a a potem Antywirus CM. Po przeskanowaniu Cm-em wyskoczył komunikat o 2 Trojanach. Jeden został skasowany a komunikat o drugim mówi że jest to "file manager" czyli aplikacja zainstalowana przez "producenta". CM mówi że wirus jest w roocie i prosi o dostęp, ale po jego udzieleniu sytuacja się powtarza i nie ulega poprawie. Co robić?
 1. Czy telefon zrootować i wtedy CM poradzi sobie z trojanem? 
2 czy przeinstalować system. Mam global MIUI 8 8.0.1.0. MBFCNDG który mi się nigdy nie aktualizował choć ponoć koledze pobiera aktualizacje co tydzień.
Proszę o poradę. Dzięki pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź. Niestety za wiele nie zrozumiałem. Szukam na forum od czego zacząć. Czy możesz wytłumaczyć? Czy mam idblokowywać bootloadera?

Opublikowano

Global jest oryginalnym ROMem Xiaomi, nic nie musisz odblokować. Pobierasz SPflashtool- to taki program na pc do flashowania Romów. Potem pobierasz global ze strony xiaomi i flashujesz. To tak w skrócie. Na pewno jest na tym forum,albo na en.miui.com jakiś dokładny poradnik do tego.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Paweł , a czy te flashowanie oznacza że będę miał nowy system bez żadnych chińskich programów? Jeszcze jedno skoro mam global to po co pobieram znowu global. 

Opublikowano

Tak, global to soft nie chiński więc krzaków być nie powinno.
To co masz to jest jakiś śmieć,skoro nie chce się zaktualizować. Sprzedawcy różne rzeczy wrzucają. Z ciekawości: gdzie kupiłes?

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

kupiłem na allegro za 900. Firmy teraz akurat nie pamiętam. Dzięki. Będę zgłębiał to co napisałeś.  

Acha, a czy do aktualizacji należy zalogować się na konto xiaomi?

Opublikowano

Dzięki, sprzedawca napisał że sam mi nie odpowie na moje pytania i żeby przesłać telefon do nich . Zastanawiam się bo nie chcę zostać bez telefonu. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...