Skocz do zawartości

MIUI 7.3.7.0 (MHRMIDE) - czy to syfmiui?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Właśnie dotarł do mnie RedMI Note 3 Pro SE.

Zakup u Goldway'a.

Widzę, że:

- system to Android 6.0.1.MMB29M.

- MIUI: Miui Global 7.3 (stabilna) 7.3.7.0 (MHRMIDE).

Czy to syfmiui?

Opublikowano
10 minut temu, Darekkk napisał:

Cześć,

Właśnie dotarł do mnie RedMI Note 3 Pro SE.

Zakup u Goldway'a.

Widzę, że:

- system to Android 6.0.1.MMB29M.

- MIUI: Miui Global 7.3 (stabilna) 7.3.7.0 (MHRMIDE).

Czy to syfmiui?

Niby wygląda na orginalny global a w aktualizacji wskakuje ci aktualizacja do 8.1.1.0?

Opublikowano (edytowane)

Pojawia się propozycja aktualizacji do MIUI 8.0.5.0 MHRMIDG.

Tytułem uzupełnienia:

Screenshot_2016-12-29-18-43-46_com.android.settings.png

Edytowane przez Darekkk
Opublikowano (edytowane)

Dzięki.

Rozumiem, że z podanej strony (http://en.miui.com/download-301.html#449) pobieram Redmi Note 3 Special Edition Global?

Mam Kate.

Ps. Puściłem aktualizację przez OTA - zauktualizowało do 8.0.5.0 i pojawił się problem  - za Chiny Ludowe nie przyjmuje PIN i PUK Aero2. Przywrócenie ustawień fabrycznych w niczym nie pomogło.

Czy podanym przez Ciebie sposobem (z pliku zip http://en.miui.com/download-301.html#449) mogę z obecnej wersji 8 powrócić do 7?

Edytowane przez Darekkk
Opublikowano
On 30.12.2016 at 11:30 AM, Snajper said:

Możesz próbować wgrać soft przez aktualizacje z pliku zip z http://en.miui.com/download-301.html (najprościej) a jak nie przejdzie to przez miflasha.

A tak prościej (bez miflasha) z pliku zip to mogę bezpiecznie próbować?

Może to przez późną porę nie rozumiem ale co znaczy: "Tym sposobem jak do telefonów  menu nie możesz się dostać"?

Opublikowano (edytowane)

@DarekkkSpokojnie możesz ściągnąć tego ZIP miui 8.1.1.0 i wrzucić  a jak nie przejdzie to tylko miflash 

Ja źle sobie nie doczytałem że o kartę SIM chodzi:-D

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

Dzięki.

No to próbuję.

Ps. Niestety plik muszę ściągnąć przez telefon (trwa długo) ponieważ w komputerze pamięć z telefonu jest niedostępna.

Opublikowano
1 minutę temu, Darekkk napisał:

Dzięki.

No to próbuję.

Ps. Niestety plik muszę ściągnąć przez telefon (trwa długo) ponieważ w komputerze pamięć z telefonu jest niedostępna.

Jak ci nie zweryfikuje tego softa z miui 8.1.1.0 wgrywaj przez miflash bo coś nie tak jest.

Może jakiegoś sterownika na komputerze nie masz bo u mnie bez problemu wykrywa.

Albo jak masz kartę sd wrzuć z kompa na kartę sd i potem wsac do telefonu i przenieś na pamięć wewnętrzną

Opublikowano

3. Wypakowywujemy pobrany ROM(np. programem 7 zip) - archiwum jest linuxowe, więc możemy mieć archiwum zapakowane w archiwum, więc wypakowujemy dwa razy. 

Powinniśmy otrzymać dwa, albo trzy pliki o roszerzeniu .bat, tyle samo plików .sh, plik tekstowy i folder z obrazami partycji "images". 

Najlepiej wypakować prosto na dysk C:\, albo D:\ , ponieważ w nazwie folderu zawierającego nasz plik NIE MOŻE BYĆ spacji. Jeśli później pokazuje się nam błąd, że nie można znaleźć czegoś, to albo w ścieżce do naszego folderu jest spacja, albo wybraliśmy na dole opcję, której nie przywidziano w naszym ROMie (o tym później).

Ściągnąłem plik także na PC - rozpakowałem i ... nie widzę żadnych .bat i .sh. Co jest?

romMiui.png

Opublikowano (edytowane)

To się zdecyduj przez co chcesz wgrywać ten soft ZIP jest do wgrywania na telefon (Aktualizacjia jego się nierozpakowuje) do miflash to masz w tym temacie(instalacja na zablokowanym) pod oficjalny system (redmi note 3 special edition lasy global stable)

Edytowane przez Snajper
Opublikowano (edytowane)

Aaaaaaa poniał :)

Dzięki.

Edit:

Bardzo dziękuję za pomoc. Poszło z .zip i śmiga pod V8.1.1.0.MHRMIDI.

Edytowane przez Darekkk
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pobrałem aktualizacje global dev (obecnie mam stable) i wrzuciłem plik zip. na pamieć wew. Gdy chce zaktualizowac wybierając plik zip to pisze mi że nie można zweryfikować aktualizacji...why? bootl mam zablokowanego ale to raczej nie to

Opublikowano
1 godzinę temu, Zexon72 napisał:

Wgraj system z poziomu komputera za pomocą programu MiFlash z opcją flash_all - tak będzie najpewniej. 

po instalacji miflasha nie wykrywa on telefonu ;/

Opublikowano
19 minut temu, raffal napisał:

po instalacji miflasha nie wykrywa on telefonu ;/

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompendium-wiedzy-redmi-33spro-rom-bootloader-recovery-root-faq/&ved=0ahUKEwiXnrWCv_nRAhWGCMAKHVI1DPsQFggaMAA&usg=AFQjCNEPQc_Gx2oBQJ0UOr53Na_kspooXg

Punkt 1 oczywiście inny soft pobierasz

I musisz wejść w tryb edl skryptem najłatwiej

Opublikowano
22 godziny temu, Snajper napisał:

udało się, pobierałem dev wersję jeden tydzień starszą, przez kompa wrzuciłem na telefon i wtedy wywalało błąd. Jak pobrałem najnowszą wersję przez wifi bezpośrednio na telefon to poszło :) wchodząc w ustawienia mam teraz system global (wersja tygodniowa)...z automatu będę miał powiadomienia o nowej czy musze sam pobierać ze strony?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, raffal napisał:

udało się, pobierałem dev wersję jeden tydzień starszą, przez kompa wrzuciłem na telefon i wtedy wywalało błąd. Jak pobrałem najnowszą wersję przez wifi bezpośrednio na telefon to poszło :) wchodząc w ustawienia mam teraz system global (wersja tygodniowa)...z automatu będę miał powiadomienia o nowej czy musze sam pobierać ze strony?

Najlepiej wejć w aktualizacje kliknij na 3 kropki ustawienia-wyłącz automatycznie pobieraj bo lubi pobierać na słabej baterii i nawet nie zauważysz jak ci padnie soft.

Poprostu w aktualizacje wchodzisz i klikasz szukaj jak będzie to pobierasz ale wcześniej warto en.miui zerknąć czy w komentarze o aktualizacji czy czasem nie ma za dużo negatywnych.

Edytowane przez Snajper
  • Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...