Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, niedługo planuję zakupić MI2S na ibuygou i nie za bardzo wiem na którą wersję się skusić: 16 czy 32GB. Tak wygląda aktualny koszt samego telefonu w obu wersjach:

16GB -- 280$ = 853 zł

32GB -- 345$ = 1050 zł

Jak widzimy różnica jest spora bo aż 200 zł. Tym bardziej, że teraz jest promocja na wersję 16GB.

I teraz pytanie do posiadaczy wersji 16 - czy wystarcza Wam tyle pamięci?

I pytanie do posiadaczy wersji 32 - czy wykorzystujecie tyle pamięci?

Mam nadzieję, że trochę mi doradzicie ;)

Pozdrawiam

¦¦¦¦¦¦ Ace² ¦¦¦¦¦¦

Opublikowano

Różnica cenowa rzeczywiście duża. Co do tego czy tyle, a tyle pamięci wystarczy. Sam musisz sobie to dobrze przeanalizować. Do czego głównie wykorzystujesz telefon, czym zapchasz jego pamięc. Jak jesteś maniakalnym graczem i musisz mieć większość tytułów w telefonie, to tylko wersja 32gb wchodzi w grę.

Ja wprawdzie w gry nie gram. Albo bardzo rzadko, maks 3-4 ciekawsze gry zainstalowane. Ale mam wersje 32gb. Wziąłem taką , żeby mieć po prostu '' psychiczny komfort'' - mam zapas w stosunku do tego co robię/wgrywam na tel. Ja jestem osobą co raczej nie zmienia telefonów, co pół roku. Wiem, że z Xiaomi będę bujał te 2 lata na pewno. Więc 32gb na przyszłość wole mieć. Bo gdy kiedyś, kiedyś zabraknie, będę w czarnej du...e. :-P

Tapnięte z mojego Mi2S.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, no właśnie szkoda że nie ma gniazda na kartę bo tak to by nie było jakiegokolwiek problemu ;/

Jak kupowałem mojego N7 tez wziąłem wersje 32GB żeby mieć spokój ;)

zobaczymy jak sytuacja się potoczy, może zrobią promocję na 32 :D

¦¦¦¦¦¦ Ace² ¦¦¦¦¦¦

Opublikowano

Moim zdaniem 16GB z czego jak kolega wyżej wspomniał zostaje 10 to za mało, no chyba , że chcesz ciągle bawić się w usuwanie aplikacji żeby wgrać coś nowego.

Do tego w wersji 32GB masz lepszy aparat , różnica w cenie jest ale moim zdaniem i tak się opłaca 32GB.

Pamiętaj, żeby sprawdzić przed zakupem wszystkie możliwe waluty - jakichś czas temu mieli pomyłkę w przeliczniku i płacąc dolarem australijskim oszczędność w stosunku do amerykańskiego wynosiła nawet ponad 100 zł :)

Do tego warto zastanowić się nad zakupieniem od razu dodatkowej większej baterii, bo ta standardowa trzyma słabo, nie ma się tu co dziwić przy tak mocnym sprzęcie jest i duże użycie mocy a 2000mAh to trochę mało.

Opublikowano

Ja wziąłem 32 GB ze względu na lepszy aparat i dodatkowo mam więcej miejsca na zdjęcia.

Zdjęć szałowych nie robi (porównuje do Nokii N8), ale na wypady rowerowe jak znalazł.

Opublikowano

na moim MI2 32GB wyglada to tak:

Pamiec systemowa (/system): 504,3MB i zajete 412,6MB (zapewne to x2)

Pamiec wewnetrzna (/data): 3,49GB z czego zajete mam 1,96GB

Pamiec masowa (/sdcard): 23,86GB z czego zajete 21,76GB ;p

Opublikowano

dokladnie, jak mam to zapelniam ;d kilka wiekszych gierek i aplikacji co daje ponad 6gb, muzyka prawie 4GB, zdjecia i filmy ponad 12gb... nie wszystkie z kamery no i niecaly 1gb jakis smieci w stylu rom z przed tygodnia ;p

jak bym mial 16gb bym sie zmiescil, nawet jak bym mial 8gb bym sie zmiescil... ale jesli nie musze? Majac tyle pamieci nie bede teraz przeszukiwal ktore piosenki mi sie nie podobaja zeby zaoszczedzic 50MB... kiedys porzadek zrobie ale poki co nie widze potrzeby ;) bez problemu przy naglej potrzebie wyciagne te 12GB

Tak jak napisal Johny... jak bym mial 64GB to pewnie tez bym zapchal w koncu ;d w koncu po co kasowac np real racing 3 ktore zajmuje 1,5GB a gralem w nie ostatnio... chyba w 2013r ;p

druga sprawa ze czasy sie zmieniaja... teraz nie ma roznicy ale kiedys jak do N79 wgralem 6GB muzyki (od kolegi zgralem) to tel przez 5h nie byl w stanie uruchomic odtwarzacza muzycznego nie wspominajac o ogolnym zamule no ale o dziwo po tych 5h przypadkiem kliknalem i sie wlaczyl... ;d ze 3k smsow i tez juz apka od smsow sobie nie radzila tego w miare sprawnie ogarniac

Opublikowano

U mnie tak:

post-596-13980030876094_thumb.jpg

i teraz rozumiem, że brak slotu na kartę SD to nie jest istotny problem w telefonie taki jak MI2/S.

Choć boję się sytuacji, że telefon zdechnie i wtedy plików nie wydobędę, a gdyby tam była karta SD, to łatwo. No, ale po prostu często zgrywam ważne rzeczy (np. zdjęcia) do kompa i już. Można też do chmur, jak kto lubi, więc problem braku karty SD staje się czysto akademicki.

Opublikowano

jak cos w zakladce Pamiec toche jest przeklamane bo linux liczy tak jak producenci dyskow ze KB = 1000B a nie 1024... cos w tym stylu przez co na linuxach zawsze jest inaczej niz na windowsach itp

Opublikowano
@up

Moglbym prosić o linka do screena zamiast wstawiać w spoiler? Po prostu nie ładuje mi się obrazek...

Dobra, wrzucam jeszcze raz bo mi się nudzi xd Jak to nie zadziała to ja nie wiem, loteria z tymi hostingami trochę.

http://pl.tinypic.com/r/2lkcwmc/8

2lkcwmc.png

ew. http://oi60.tinypic.com/2lkcwmc.jpg

Ogólnie zazwyczaj jestem na pułapie 10-12GB wolnego miejsca, lepiej mieć zapas niż żeby od początku mieć problem z pamięcią ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja będę kupował w najbliższym czasie MI2S, na 95% 16 GB. Ogólnie nie gram w gierki, nie oglądam filmów i nie słucham muzyki na telefonie. Nie zamierzam go też używać jako aparatu zbyt często więc myślę, że 10GB dostępnych mi wystarczy(tym bardziej, że zdjęcia można przechowywać na Dropboxie - przynajmniej jak ktoś telefon ukradnie to jest szansa że zrobi sobie zdjęcie :D). Jedyne co mi może miejsca więcej zajmować to jakaś nawigacja.

Lepszy aparat, większa pamięć - to zawsze kusi, ale czy naprawdę warto wydawać więcej skoro się podejrzewa, że się nie wykorzysta?

Opublikowano

Oczywiście, że jak nie wykorzystasz, to nie warto, tzw. przerost formy nad treścią :)

Co do dropboxa, to jak zrobisz zdjęcie, to masz w galerii i tam miejsce też zajmuje, chyba że będziesz kasował zdjęcia i zostawiał w dropboxie :)

10GB to nie mało, sam mam wersję 32GB i 15GB wolnego, a jest nawigacja, trochę muzyki, zdjęcia i inne popierdółki :)

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...