uniqe15 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Właśnie wgrałem miui polska na mi5 (mam odblokowany bootloader ale bez roota) i niestety android pay nie umożliwia mi podpięcia żadnej karty. Jak mogę to naprawić?
muszateq Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Przed chwilą, uniqe15 napisał: Jak mogę to naprawić? O ile się nie mylę to Android pay nie funkcjonuje na telefonach odblokowanych i zrootowanych.
Grzesiuso Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 2 minuty temu, muszateq napisał: O ile się nie mylę to Android pay nie funkcjonuje na telefonach odblokowanych i zrootowanych. Tak jest, nie mylisz się.
uniqe15 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 A nie Można zablokować bootloadera po instalacji miui polska?
uniqe15 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) dziękuję Edytowane 28 Grudnia 2016 przez uniqe15
DooshPastesh Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja na OnePlus One na RessurectionRemix z rootem i odblokowanym bootloaderem mogłem korzystać dzięki Magisk. Nie wiem jak to się ma do telefonów xiaomi bo mam redmi 4 pro od dwóch dni i bootloader jeszcze nie odblokowany. Gdzieś czytałem na forum blackview o przypadku gdzie telefon nie miał ani roota ani unlockbl a nie można było korzystać bo rom miał flagi deweloperskie ustawione. Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez DooshPastesh Literówka
SphunaR Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Żeby działało na Mi5 wystaczy skorzystać z tego: Cytat 1. Usuwamy root'a/wgrywamy czysty ROM. 2. Instalujemy spod TWRP Magisk 12.0 3. Włączamy telefon, Magisk Manager, potwierdzamy chęć aktualizacji i instalujemy ją ze sklepu. 4. W modułach instalujemy magisk-gemini-safetynet-props-v2.zip. Gotowe Gdyby ktoś miał problem z bootloopem to najszybciej jest korzystać ze starszej wersji Magisk. Na innych telefonach (nie MI5) pomijamy punkt 4..
Rekomendowane odpowiedzi