Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co prawda nie przykładam jakiejś szczególnej wagi do programów tego typu ale przypadkowo wykryłem dziwną rzecz. Gdy uruchomiłem ten test zaraz po kupieniu MI3 (będzie już z jakieś 3 tygodnie) pokazał się niezły wynik: 36390 punktów.

Wczoraj chciałem zobaczyć czy ostatnia aktualizacja rzeczywiście coś poprawiła, bo w changelogu napisano o poprawie wydajności no i małe zaskoczenie:

pierwszy test: 36188

następny: 35521

następny: 35368

następny: 34412

następny: 34592

czyli praktycznie wszystkie kolejne pokazywałe coraz gorsze wyniki, teraz jest już gorzej o prawie 2000 punktów w porównaniu z pierwszym testem sprzed 3 tygodni. O ile zawsze miałem wątpliwości co do wiarygodności takich wyników to jednak coś jest na rzeczy.

Jak wyjaśnić to zjawisko?

Opublikowano

Antutu jest przeklamane. Zobaczysz na androidzie 4.4 jak w dol pojdzie Ci wynik o 10 tysiecy.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli procesor jest gorący to spowalnia taktowanie. Nie można robić testu za testem. Trzeba pozwolić profesorowi ostygnąć.

Ja i G2

Opublikowano

Pisząc w changelogu o wydajności nawet nie brałem pod uwagę Antutu bo w nim nie testowałem poprawek.

Jak już to lepiej 3D Mark.

Opublikowano

OK dzięki za info. Tak przypuszczałem, że to kwestia przegrzewania się procka :)

I jak pisałem tego typu testy nie są dla mnie szczególnie miarodajne bo używam telefonu jedynie do dzwonienia i muzyki. Gier nie uruchamiam a w codziennym użytku wydajność telefonu jest zupełnie wystarczajaca, ba, nawet S4, która w tych testach ma być 3 razy wolniejsza niż MI3 wydaje się mi być bardzo szybkim telefonem.

Zaciekawiło mnie jedynie samo zjawisko

Opublikowano

Mam te same apki co wcześniej, ale kolejne aktualizacje powodują niższe wyniki w AnTuTu. Po 1 aktualizacji 34600 a po ostatniej 19800. W trakcie aktualizacji program pokazuje około 200 aplikacji. Nie wiem co o tym myśleć. Przypuszczam, że moje przystosowanie fona do własnych potrzeb pochłania kolejne zasoby pamięci, które działając w tle zaburzają wynik. Przydałaby się opinia kogoś kto ma czysty najnowszy system.

Opublikowano

Nie sprawdza sie antutu bo ten program jest przeklamany, 3d mark tylko i wylacznie.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...