Skocz do zawartości

Nowy telefon i co dalej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałąm zapytać co powinnam zrobić po zakupie telefonu, tzn. chciałam mieć pewność, że nie mam zainstalowanego żadnego syfu, póki co czekam na odpowiedź w sprawie odblokowania bootloadera, czy robić coś przed tym? Mam wgraną wersję 8 Global, nie wiem do końca jak się robi format przez miflash i nie ogarniam sama tych poleceń, recovery itd. Czy ktoś może mi wyjaśnić co zrobić krok po kroku? Docelowo chciałam mieć miui Polska. Pozdrawiam.

Opublikowano

Najlepiej pokaż screen z informacjami o telefonie, ponieważ masz prawdopodobnie Redmi Note 3 Pro z Snapdragonem a dodałaś post w wątku dla Redmi Note 3 z MediaTekiem. 

Po drugie, skąd masz telefon? To ważne, ponieważ trzeba wiedzieć czy posiadasz wersje chińska (kenzo) czy międzynarodową (kate). Możesz to także sprawdzić po wymiarach telefonu. Kenzo ma 150 mm wysokości a Kate 152 mm.

Opublikowano
1 godzinę temu, Gos91 napisał:

Witam, chciałąm zapytać co powinnam zrobić po zakupie telefonu, tzn. chciałam mieć pewność, że nie mam zainstalowanego żadnego syfu, póki co czekam na odpowiedź w sprawie odblokowania bootloadera, czy robić coś przed tym? Mam wgraną wersję 8 Global, nie wiem do końca jak się robi format przez miflash i nie ogarniam sama tych poleceń, recovery itd. Czy ktoś może mi wyjaśnić co zrobić krok po kroku? Docelowo chciałam mieć miui Polska. Pozdrawiam.

Po pierwsze, zacznij od czytania Forum, a nie od zakładania nowych wątków. Zadawaj pytania w istniejących wątkach. Ich zakładanie to ostateczność.

Przede wszystkim jednak zacznij rzecz od nauki czytania. Masz telefon Xiaomi Redmi Note 3 Pro, a zakładasz wątek w dziale Xiaomi Redmi Note 3....

Kosz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...