tomek111one Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Witam, mam problem z moim mi4c, mianowicie w aplikacjach nie działa więcej niż 2 punkty dotyku. Dotykając trzecim palcem pozostałe dwa się "blokują" i nic poza tym. W diagnostyce (*#*#64663#*#*) w punkcie "dotyk ekranu" reaguje na 4 i więcej punktów (pomijając fakt, że przy trzech robi zrzut ekranu, no ale to sobie sam ustawiłem). Problem dotyczy u mnie aplikacji typu Perfect Piano i innych "fortepianowych", gdzie trzeba użyć więcej niż dwóch palców. Jest jakiś sposób, aby to działało? Jeśli to ma znaczenie to mam MIUI z 17.11.2016. Dziękuję za każdą pomoc. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez tomek111one
SLiM Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 A jakie MIUI oficjalne czy xiaomi.eu ?Wysłane z mojego Mi-4c
kamillm Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 3 godziny temu, tomek111one napisał: xiaomi.eu Opcje programistyczne => lokalizacja wskaznika. Lewy gorny rog pokazuje ile palcow wykrylo, zerknij jeszcze tutaj.
tomek111one Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2016 14 minut temu, kamillm napisał: Opcje programistyczne => lokalizacja wskaznika. Lewy gorny rog pokazuje ile palcow wykrylo, zerknij jeszcze tutaj. Tam też czasem pokazywało tylko 2, czasem więcej. Teraz wyłączyłem tą funkcję robienia screenów 3 palcami i wszystko zaczęło działać poprawnie. Wydaje mi się, że problem rozwiązany, chociaż szkoda, że nie będę miał tej funkcji bo dość często z niej korzystałem. No ale trudno się mówi. Dzięki za zainteresowanie tematem. Wesołych Świąt życzę.
kamillm Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Przed chwilą, tomek111one napisał: Teraz wyłączyłem tą funkcję robienia screenów 3 palcami No to masz rozwiazanie ;] Co za problem wyciagnac sobie skrot na pulpit i wlaczac gdy bedzie potrzebna ;]
Rekomendowane odpowiedzi