Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

wkońcu przyszedł mój xiaomi od Goldwaya i myślę sobie już tylko gładka instalacja MiuiPolska, ale oczywiśnie nie.. 

Pierwsze co to chciałem sprawdzić status Bootloader. Kierowałem się według FAQ forum, zainstalowałem ADB, telefon w FASTBOOT, wyświetliło się logo fastboot i sprawdzam. 

Pierwsza komenda fastboot devices  elegancko wyświetliło, że podłączone. Więc chciałem sprawdzić Bootloader komendą  fastboot oem device-info , niestety wywalają jakieś błędy. 

Później spróbowałem fastboot reboot ale telefon nie uruchomił się ponownie. Także ADB Devices wyświetla coś innego. 

Miał ktoś podobny problem, są jakieś alternatywne sposoby na sprawdzenie BOOTLOADERA? 

Pozdro.

Edytowane przez JachuWojtan
Opublikowano

Spróbuj wgrać jeszcze raz sterowniki. te co sobie  instaluje sam telefon

Podczas instalacji sterowników, a będą instalować się minimum dwa razy , na włączonym telefonie i w fastbocie. nie odłączaj telefonu oraz nie wykonuj innych czynności, czekaj do samego końca, aż przy podłączonym urządzeniu przestaną się kręcić zielone kółka ( po prawej na dole monitora koło zegarka, może być w ukrytych programach pod strzałką)

bootloader sprawdzisz komendą fastboot getvar all   i zobaczyć czy jest unlocked: no

Opublikowano (edytowane)

Unlocked: No (według google tłumacz: ma odblokowany) XD

To znaczy, że bootloader odblokowany, czy prosić Chińczyków o odblokowanie? ;-)

PS. Wszedłem bezpośrednio w FASTBOOT, bez instalacji ponownej sterowników i teraz komendy działają wszystkie oprócz  fastboot oem device-info :-P

Edytowane przez JachuWojtan
Opublikowano

Dobra, chińczycy się zgodzili, tylko telefon się chyba nie godzi na zmianę softu :( 

Próbuje włączyć w trybie fastboot i uruchamia się, jednak gdy podłącze USB w kilka sekund się restartuje. 

Próbowałem już różnych wejść w komputerze i uruchomić Fastboot z podpiętym już USB, ale bez skutku. 

ADB/Fastboot komenda fastboot devices  i nie wykrywa podpiętych urządzeń, a powinna zatrzymać w Fastboot :( 

Jakieś pomysły? 

Pozdro

Opublikowano (edytowane)

Czy włączyłeś debugowanie usb? Czy poczekałeś aż kilka razy Ci się dograją sterowniki minimum dwa razy po ok 10 minut nawet ? (raz na włączonym telefonie, raz na trybie fasboot) kręcące się zielone kółko przy podpiętym urządzeniu USB na dole  po prawej stronie pulpitu

Edit

Nie zobaczyłem że już taką podpowiedź dałem :P

Ale nie szkodzi spróbować tak jak piszę

Ps. komendę napisz, ale enter wciśnij jak tylko telefon wejdzie Ci w fastboot, zrób to na podpiętym kablu do pc

Edytowane przez wojtekmarchewka
  • Like 1
Opublikowano

No i wybawiła mnie moja 6 letnia bratanica. Wytłumaczyłem jej co ma robić i żeby robiła tak do skutku..(bo mi się już nudziło)  i co, po 2min przychodzi i mówi, że się zablokował w Fastboot :P 

Odblokowanie poszło bezproblemowo, wisienka na torcie, czyli wgranie TWPR i xiaomi.eu. 

I kolejny dołączył do familii MiuiPolska :P Teraz tylko sprawdzić stabilność 

Wielkie dzięki za pomoc !! 

Pozdro

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...