Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Mazurak7 napisał:

dt2w, QuickCharge, OC. polecam, dużo plusów, jedynie czytnik linii papilarnych nie działa jeśli masz goodix

a jak sprawdzić jaki mam?

Opublikowano
10 godzin temu, Mazurak7 napisał:

dt2w, QuickCharge, OC. polecam, dużo plusów, jedynie czytnik linii papilarnych nie działa jeśli masz goodix

Ale w jakim sensie nie działa czytnik goodix? Masz na myśli że na CM czy MIUI? Bo ja (niestety) posiadam kenzo z tym czytnikiem i na MIUI, Radon działa.

Opublikowano
10 godzin temu, flexeii napisał:

Ale w jakim sensie nie działa czytnik goodix? Masz na myśli że na CM czy MIUI? Bo ja (niestety) posiadam kenzo z tym czytnikiem i na MIUI, Radon działa.

Ja też mam kenzo  i na miui mi jakoś nie działa czytnik goodix ( próbowałem też instalować ten drugi )

Opublikowano

Ja po zainstalowaniu radona 3.3.1 nie moge juz nic w twrp zainstalowac pokazuje mi sie jakis bład.. nawet jak wrzucilem rom 6.12.22 i zainstalowalem radona 3.3.1 to nadal mam bledy.. nie wiem czy ma to cos wspolnego z wersja twrp i roota bo mam dość stare twrp 3.0 2-0 a roota 2.76 na radonie 3.2 i romie 6.12.15 wszystko bylo dobrze.

Opublikowano
11 godzin temu, kshyshiek napisał:

ktoś potwierdzi że nie działa czytnik goodix na radonie? w wątku na xda nie ma o tym słowa

Ja mogę powiedzieć że na 3.2 i 3.1 mi nie działał. 

Opublikowano

Czy ten kernel można zainstalować z twrp z poradnika na miuipolska.pl czy koniecznie musi być to twrp jedno z dwóch polecanych przez autora kernela?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
20 godzin temu, flexeii napisał:

Więc, jeśli komuś nie działa Goodix na Radonie instaluje tego zipa stąd: http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/kernel-t3414884/post70220317#post70220317

Zainstalowałem Radona 3.4 i nie działał mi czytnik ale po doinstalowaniu tego zipa wszystko działa. :)

Wygląda na to że po prostu Xiaomi nie zaktualizowało źródeł i tyle.

Potwierdzam. Ta paczka sprawia, że goodix działa na kernelu Radon. No i wszystko działa w takim razie :D żyć nie umierać :D

PS. Masz ode mnie browara, a nawet wódeczkę za ten post <3

Opublikowano
4 godziny temu, wozzo napisał:

Witam mam pytanko. Czy komuś działa tu double touch to wake up? Czy kernel to wspiera? Jeśli tak to jak to uruchomić?

Przy instalacji kernela wybierasz opcję że chcesz mieć tą funkcje.

Opublikowano
4 godziny temu, skay77 napisał:

opcja jest aktywowana w jednej adiutor [wyświetlacz) i masz tam cały ekran ,pół ekranu

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Możesz jaśniej? Jeżeli chodzi o kernel adiutor nie mam tam opcji wyświetlacza

Opublikowano (edytowane)
Dnia 28.12.2016 o 11:19, DJYano napisał:

AIDA64 pokazuje u mnie goodix

@Mazurak7 wszystko śmiga u Ciebie? Aparat, sensor odcisku palca bez problemów?

Tak, wszystko działa jak należy. Instalacja przebiegała tak 

Wyczyściłem dalvik /cache

Instalacja RadonKenzo 

Instalacja fixa 

Ps Miui Stable 8.1 jakby co 

Edytowane przez Mazurak7
  • Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Tak, wszystko działa jak należy. Instalacja przebiegała tak 
Wyczyściłem dalvik /cache
Instalacja RadonKenzo 
Instalacja fixa 
Ps Miui Stable 8.1 jakby co 

041ad7a311132c4348a878a272426ec0.jpg
Jestem pod MEGAAAAAAAA wrażeniem, radon 3.5 i ostatnia rozwojowa
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...