Diverso Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Czesc Z gory przepraszam za brak polskich znakow, komputer z ktorego teraz korzystam nie oferuje takich luksusow. Mam telefon Xiaomi Redmi Note 3 od jakiegos czasu. Chcialbym go w jakis sposob zaktualizowac, ale nie potrafie. Przeczytalem wiele watkow, zadnego nie rozumiem. Probowalem aktualizowac androida, nie udalo mi sie, probowalem aktualizowac ta nakladke MIUI - nic z tego. Mysle ze nawet poradnik dla debila przekracza moje zdolnosci pojmowania co sie dzieje z tym telefonem. Chcialbym go zaktualizowac dlatego ze wiekszosc aplikacji przestala dzialac, albo dziala coraz gorzej wraz z kazdym update'm. Obecnie w informacjach o telefonie mam napisane tak: Wersja Android: 5.0.2 LRX22G Wersja MIUI: MIUI 7 6.2.25 (rozwojowa) Czy ja moge cokolwiek tu zmienic? Domyslam sie ze takich tematow bylo kilka, przegladalem watki, ale nie za bardzo rozumiem co jest tam napisane. Czy ktos bylby w stanie odpowiedziec mi na pytanie: Czy ja moge zaktualizowac ten telefon do nowszej wersji Androida? Jesli tak to co musze zrobic, krok po kroku. Z gory dziekuje i pozdrawiam! Edytowane 19 Grudnia 2016 przez Diverso 1
flexeii Opublikowano 21 Grudnia 2016 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Masz wersje na mediateku więc o nowszym Androidzie (od Xiaomi) zapomnij. Jest mało (ale są) custom ROMy z nowszym Andkiem (CM) ale skoro nie masz wiedzy na temat to lepiej się w to wpakowywuj. Nakładkę MIUI, możesz zaktualizować jak najbardziej. Najlepiej jakbyś pokazał screen informacjami o telefonie, bo nie jestem pewien czy rzeczywiście posiadasz miuipolska/xiaomi.eu bo jeśli tak, to musisz mieć TWRP. 1
flexeii Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Okej, nie jest to syfmiui. Skoro masz tutaj jeszcze MIUIPolska to w takim razie powinieneś mieć TWRP. Wyłącz telefon i przytrzymaj przyciski (Vol - i power) aż poczujesz wibracje. Powiedz wtedy co Ci wyskoczy, jak będziesz chciał wyjść z tego trybu (jakikolwiek to będzie) to wtedy trzymaj długo przycisk Power. Telefon kupiłeś jako nowy w jakimś sklepie, czy kupiłeś jako używany? EDIT: Przepraszam, mój błąd, chodziło mi o (Vol+ i power) Edytowane 22 Grudnia 2016 przez flexeii 1
flexeii Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Przepraszam, mój błąd. Chodziło mi kombinacje (Vol + i power). Telefon skąd kupiłeś? 1
situ Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Odblokuj bootloader ,wgraj recowery TWRP i zaktualizuj telefon do najnowszej wersji. Wszystko jest opisane na forum. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez situ
Nezumi Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi