Crunck Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Witam Zastanawiam się nad zakupem Redmi 4 Pro z Polski. Aukcja allegro Czy ktoś może podpowiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie tego smartfona ? Jak sprawdzić że jest to oryginalne Xiaomi ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 (edited) 11 godzin temu, Crunck napisał: Witam Zastanawiam się nad zakupem Redmi 4 Pro z Polski. Aukcja allegro Czy ktoś może podpowiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie tego smartfona ? Jak sprawdzić że jest to oryginalne Xiaomi ? Pozdrawiam Ludzie, kiedy wy sie nauczycie ze nie ma podrobek telefonow xiaomi? Widziales taka podrobke, widziales nieoryginalny telefon xioami? I jak mialoby byc to oplacalne skoro te telefony w chinach koszuja ~100$? Spotkales sie gdzies tu na forum z info o podrabianych telefonach? Jedyna (?) podrobka xiaomi o ktorej kiedys bylo glosno byla nieudolna kopia mi4, w momencie gdy ten telefon kosztowal ponad 200$. Dam ci dwie rady: 1. Zobacz sobie na YT recenzje tego telefonu, albo realne zdjecia tego telefonu w siecii w kolorze gold/white. To co koles pokazuje na aukcji i co znajdziesz we wszystkich sklepach to wizualizacje. Odpal jak wyzej pisalem jakas recenzje i zobacz jak wielkie ramki ekranowe ma telefon w tym kolorze. Jesli ci to nie przeszkadza to ok, ale moim zdaniem jedyny sensowny kolor zeby ten telefon ladnie wygladal to czarny, bo ramki ekranowe zlewaja sie z kolorem obudowy. 2. Ta aukcja allegro to jest jakis rekin biznesu, ktoremu nawet nie chcialo sie zmieniac obrazka. Prawdopodobnie kupuje telefony w sklepie spellmall widac na zdjeciu z pudelkami logo tego chinskiego sklepu. Zastanow sie jak moze wygladac gwarancja na ten telefon, pisze o realizacji w Polsce, tylko w jaki sposob? Wymiana, bo skad brac czesci do "naprawy"? Dla mnie to srednio godny zaufania sprzedawca, w bonusie zyczy sobie naprawde sporo za ten telefon 800zl to obecnie 190$, ten telefon kosztuje mniej w wersji czarnej na IBG z dostawa do domu kurierem, ubezpieczeniem od VAT i gwarancja realizowana czesciowo w Polsce. Inne formy zakupy jak aliexpress czy sklepy chinskie beda mialy jeszcze taniej (tylko z vat i gwarancja bedzie roznie). Telefon w wersji gold w chinach kosztuje ~130$. Ja bym na pewno zaznajomil sie z tym co napisalem w 1 punkcie, zeby nie bylo rozczarowania, po wyjeciu telefonu z pudelka. Punkt 2 pod rozwage, twoje pieniadze twoja sprawa. Edited December 19, 2016 by PurpleHaze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crunck Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 Bardzo dziękuję za rzetelną odpowiedź Tak się składa że kolega z pracy dzisiaj zakupił u tego sprzedawcy Redmi 4 Pro w kolorze złotym i miałem okazję potrzymać je w ręku. Telefon jest na prawdę fajny. Kolor tak jak piszesz mi też podoba się najbardziej czarny. A gwarancja jest prawdopodobnie tak jak piszesz na gębę i do pierwszego zepsucia aparatu ;/ Chciałem żonie zrobić prezent pod choinkę, więc z Chin nie dojdzie, ale przełożę to na następna okazję bo po przemyśleniach wolę faktycznie zamówić z Chin Pozdrawiam i dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crunck Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 Mi z IBG wychodzi 202$ z ubezpieczeniem od Vatu. Wysyłka DHL ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crunck Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 12 minut temu, Piotrek_ napisał: za r4pro?? 200 baksów?? DHL + oba ubezpieczenia. Bez użycia kuponów. To możliwe ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 DHL + oba ubezpieczenia. Bez użycia kuponów. To możliwe ?? To jest IBG, bez kuponów tak to wygląda jak się bierze dodatkowe opcjeWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 13 godzin temu, Crunck napisał: DHL + oba ubezpieczenia. Bez użycia kuponów. To możliwe ?? Ubezpieczenia wysylki nie ma co brac, jesli placisz paypalem. Za to na ibg uzywanie kuponow to juz obowiazek. Z tego co widze chlopaki w innym watku wklejali kupon na 21$ dla redmi 4 pro (czy tam prime). To daje ~175$ koncowa cene ~750zl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Jak za czarny to może dobra cena, ale złoty można kupić i tak 40$ taniejWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 25 minut temu, tpawel napisał: Jak za czarny to może dobra cena, ale złoty można kupić i tak 40$ taniej Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka No tak ja pisze o czarnej wersji, u goldiego z ubezpieczeniem wychodzi niewiele taniej bo 155$ +10$ wysylka non vat. W tym wypadku nie ma co nawet deliberowac czy goldway czy ibg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 To jak na IBG bardzo dobra cenaWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts