jordan87 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Zauważyłem dziwny problem. Kupiłem sobie uniwersalny zestaw słuchawkowy z mikrofonem i jednym przyciskiem na kablu. Przycisk ten działa jako play/pause. Zauważyłem że gdy słucham muzyki mp3 i ekran jest wygaszony po wciśnięciu przycisku po kilku sekundach utwór się zatrzymuje (taka zwłoka nie jest jeszcze problemem), jednak gdy po jakimś czasie chcę wznowić utwór i wcisnę guzik na słuchawkach muszę czekać od kilkunastu sekund do kilku minut na reakcję. Jest to strasznie irytujące. Czy ktoś może potwierdzić problem? Najlepiej zatrzymać utwór po kilku minutach gdy już telefon przejdzie w tryb oszczędny.
Lalo Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Potwierdzam mam tak samo. Jak juz mam wlaczony odtwarzacz to mi sie po chwili wlaczy piosenka. Pare razy tak mialem ze wyjalem telefon z kieszeni i wlaczylem muzyke, bo nie chcialo mi sie czekac. Tylko ja uzywam xiaomi piston, co jest bez różnicy.
ZduneX25 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 U mnie też jak jest, zawsze wyciągam telefon by wznowić. Z tym, że u mnie jest brak reakcji na przycisk tak od 3-5 minut po pauzie.
Lalo Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 U mnie bardzo często reaguje od razu. Sporadycznie zdarzy się ze muszę wziąć telefon do reki.
fyme Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Wygląda na to że to multiplatformowy "ficzer" MIUI bo u mnie jest to samo. Na początku utwory zmieniają się poprawnie oraz Play/Pause działa bez zarzutów ale po dłuższym słuchaniu muzyki jest problem z przełączeniem piosenek czy choćby zatrzymaniem/wznowieniem odtwarzania bo czas zwłoki jest ogromny i zazwyczaj nie czekam na reakcję odtwarzacza tylko wyciągam telefon z kieszeni i przełączam utwór. W sumie myślałem że to wada portu dla V967s więc o tym nie pisałem by za chwilę nie usłyszeć że mam port i tak bywa w portach ale widzę że nie.
Skayer Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Na Sgs III ten problem również występuje i w moim przypadku pomaga naciskanie przycisku kilka razy.
jordan87 Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Opublikowano 4 Marca 2014 U mnie kilka razy wciśnięty guzik przełączał utwór. Wysłałem zgłoszenia buga, ale nie jestem pewien czy w ogóle czytają te po angielsku:)
Rekomendowane odpowiedzi