Ryba85 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Witam. Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie. Długo się nie nacieszyłem moim Mi5. Dziś sobie leżał na półce,bateria około 95% i za jakieś 30min ciemny ekran i zero reakcji na cokolwiek. Żaden przycisk,kombonacja przycisków, podpięcie pod ładowarkę/laptopa nic. Trup. Ani wibracji,zadna dioda się nie zapala. Jest gwarancja od września tego roku. Kupił go ktoś inny,ja odkupiłem na allegro. Na fakturze widnieje poprzedni właściciel. Jak to sensownie teraz wysłać i opisać? Wysłać z kopią faktury na której odręcznie napisać że proszę odesłać na mój adres? Dołączyć kopię zakupu z allegro(są moje dane jak i dane poprzedniego właściciela jak na fakturze). Oczywiscie wraz z opisem jak wyżej usterki plus dokładnie sobie uwiecznie na lustrzance co i w jakim stanie wysyłam(różnie czasem sprzęt potrafi wrócić). Pisałem do sklepu w tej sprawie i cisza...sklep to aze.com.pl
wojtekmarchewka Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Kolego, niestety z tym sklepem nie nawiążesz kontaktu, teraz co możesz zrobić to wysłać im telefon, ale najpierw pobierz to http://www.xiaomi.com.pl/xiaomi/fr.pdf, oraz uzupełnij, wszystkie dane osobiste z adresem podaj swoje, nr zamówienia z faktury lub nick z allegro poprzedniego właściciela, datę zakupu ta z faktury, opisz usterkę oraz dodaj adnotację Ps. że jesteś drugim właścicielem telefonu i prosisz o wysyłkę na adres podany w formularzu reklamacyjnym. Dalej nie zostaje Ci nic innego jak czekać
Ryba85 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2016 A tu Cię kolego zaskocze bo jednak dostałem odpowiedź ze sklepu Także w poniedzialek wysyłam telefon. Tu treść odpowiedzi Witam Na stronie w zakładce 'do pobrania' jest formularz reklamacyjny do dołączenia z reklamowanym produktem Adres podany na formularzu Proszę wpisać na formularzu reklamacyjnym swoje dane ale numer zamówienia z faktury. Można dla pewności dopisać na formularzu, że telefon zmienił właściciela, żeby nie było wątpliwości gzie potem odesłać mamy telefon Pozdrawiam
wojtekmarchewka Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 No to dobrze . Czyli treść odpowiedzi, potwierdziła moją podpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi