Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się, że mam problem z czytnikiem linii papilarnych w redmi 3 Pro 3/32. Wgrany jest global stable 8.0.2.0, odblokowany jest także bootloader, telefon nie jest zrootowany i nic więcej w systemie nie jest grzebane. Jak kupiłem telefon wgrany był miui 7 od manhita i czytnik chodził na tym romie bardzo ładnie. Po jakimś czasie wgrałem global dev i odblokowałem bootloader. Na global dev czytnik też bardzo szybko odblokowywał telefon. Po czasie wgrałem obecną wersję global stable i na początku też czytnik chodził dobrze, jednak chyba trochę wolniej niż na poprzednich romach. Od zainstalowania tego romu minęły już chyba 3 miesiące i aktualna szybkość odblokowywania telefonu czytnikiem jest strasznie wolna. Zazwyczaj są to 3 sekundy, ale czasami telefon potrafi się zamyślić i czekam na odblokowanie z przyłożonym palcem grubo ponad 5 sekund. ma ktoś pomysł jaka może być tego przyczyna? A może ktoś ma lub miał podobny problem? Dodam, że gdy odblokowałem bootloader próbowałem wgrać xiaomi.eu przez TWRP jednak po instalacji tego romu telefon nie chciał wstać więc wgrałem global i dałem sobie z tym spokój, bo telefon nie jest mój tylko mojej dziewczyny. 

Opublikowano

Niestety prawda jest taka, że system Global nie za bardzo nadaje się do użytku. Temat jest znany od ponad 2ch miesięcy. 

Polecałbym jednak instalację xiaomi.eu, ale tym razem uważnie i zgodnie z tutorialami, bo wcześniej musiałeś popełnić jakiś błąd - Redmi 3 i 3Pro (kodowe IDO) wgrywa się naprawdę spokojnie i bez problemów. 

Opublikowano

Czyli to tylko i wyłącznie wina tego globala? Co do instalacji xiaomi.eu chętnie to zrobię jeśli dziewczyna udostępni mi do tego telefon :) Jeśli już dostane od niej pozwolenie to jaką wersję xiaomi.eu wgrać żeby była najstabilniejsza? Gdyby nie ten czytnik to na global stable dziewczyna nie narzeka. Wszystko działa jak powinno, a w szczególności bateria. Nie wiem jakim cudem, ale wykręca ona na nim po 12-13 godzin SOT i ładuje telefon co 2 dni. (Chciałbym żeby mój OnePlus 3 osiągał takie wyniki) I nie mam pojęcia jaki błąd mogłem popełnić instalując zipa przez TWRP gdy instalacja się powiodła. Z tego co pamiętam to telefon po prostu nie chciał wstać na żadnym romie xiaomi.eu, a próbowałem wgrać wtedy chyba 2 czy 3 różne paczki. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...