Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Zauważyłem rzecz bardzo irytującą i potencjalnie niebezpieczną...

Otóż, chyba podczas włączania silent mode, albo z innych powodów, telefon wycisza od czasu do czasu alarmy i nawet włączenie i wyłączenie silent mode tego nie przywraca. Wymaga to wejścia w ustawienia dźwięków...

Najgorzej jak nie zadzwoni piekące się ciasto, albo alarm poranny...

• Confused 1
Opublikowano

Właśnie sprawdziłem u siebie, i u mnie wszystko w porządku, nawet jak wejdę w ustawienia dźwięku, gdy załączam tryb cichy to dzwonek i multimedia stają się nie aktywne, a alarm nadal podświetlony jest na niebiesko co oznacza że jest aktywny

• Like 1
Opublikowano

Jak robię w taki sposób to też tak mam, ale czasami jak by samo się wycisza. Nie udaje mu się tego odtworzyć na życzenie. Myślałem czy to nie jest związane z ubijaniem przez optymalizację appki zegara. Czytałem o tym na forum xiaomi.

Miui 8 v 6.11.24 weekly

Opublikowano
13 minut temu, Edvin napisał:

Jak robię w taki sposób to też tak mam, ale czasami jak by samo się wycisza. Nie udaje mu się tego odtworzyć na życzenie. Myślałem czy to nie jest związane z ubijaniem przez optymalizację appki zegara. Czytałem o tym na forum xiaomi.

Miui 8 v 6.11.24 weekly

A całkiem możliwe to znaczy że  alarm nie jest cichy lub ma wyłączony dzwięk, tylko on w ogóle nie działa, bo nawet jak dasz tryb cichy to przecież alarm by wibrował

Opublikowano

No wtedy kompletnie nic, nawet wibracji, ale w alarm clock extreme się wyświetla. Pomaga tylko podgłośnienie w ustawieniach. 

Opublikowano (edytowane)

Ustawienia baterii raz same proponowały jakąś optymalizację... 

Oprócz tego wyłączyłem ubijanie kilku appek, ale zegara tam nie ma :-(

Edit. Znalazłem w opcjach baterii clock i wyłączyłem miuioptimisation zmieniając na no restrictions

Zobaczę czy to coś zmieni

Screenshot_2016-12-06-11-37-37-461_com.miui.powerkeeper.png

Edytowane przez Edvin
Opublikowano

Wejdź w panel sterowania-bateria-profile baterii, zobacz czy masz wyłączone oszczędzanie , następnie oszczędzanie w aplikacjach-systemowe, na samym dole jest zegar. Ja nic nie zmieniałem i mam Oszczędzanie MIUI, jeżeli tak samo masz, ustaw na bez ograniczeń i sprawdź czy pomoże. Jak nic nie pomoże wejdź w TWRP i zrób advanced wipe, zaznacz tylko Dalvik i Cahe (to nie usunie Ci danych)

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...