Edvin Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Hej, Zauważyłem rzecz bardzo irytującą i potencjalnie niebezpieczną... Otóż, chyba podczas włączania silent mode, albo z innych powodów, telefon wycisza od czasu do czasu alarmy i nawet włączenie i wyłączenie silent mode tego nie przywraca. Wymaga to wejścia w ustawienia dźwięków... Najgorzej jak nie zadzwoni piekące się ciasto, albo alarm poranny... 1
wojtekmarchewka Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Właśnie sprawdziłem u siebie, i u mnie wszystko w porządku, nawet jak wejdę w ustawienia dźwięku, gdy załączam tryb cichy to dzwonek i multimedia stają się nie aktywne, a alarm nadal podświetlony jest na niebiesko co oznacza że jest aktywny 1
Edvin Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 Jak robię w taki sposób to też tak mam, ale czasami jak by samo się wycisza. Nie udaje mu się tego odtworzyć na życzenie. Myślałem czy to nie jest związane z ubijaniem przez optymalizację appki zegara. Czytałem o tym na forum xiaomi. Miui 8 v 6.11.24 weekly
wojtekmarchewka Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 13 minut temu, Edvin napisał: Jak robię w taki sposób to też tak mam, ale czasami jak by samo się wycisza. Nie udaje mu się tego odtworzyć na życzenie. Myślałem czy to nie jest związane z ubijaniem przez optymalizację appki zegara. Czytałem o tym na forum xiaomi. Miui 8 v 6.11.24 weekly A całkiem możliwe to znaczy że alarm nie jest cichy lub ma wyłączony dzwięk, tylko on w ogóle nie działa, bo nawet jak dasz tryb cichy to przecież alarm by wibrował
Edvin Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 No wtedy kompletnie nic, nawet wibracji, ale w alarm clock extreme się wyświetla. Pomaga tylko podgłośnienie w ustawieniach.
wojtekmarchewka Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 A bawiłeś się w jakieś ustawienia oszczędzania energii, blokowania aplikacji itp.
Edvin Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Ustawienia baterii raz same proponowały jakąś optymalizację... Oprócz tego wyłączyłem ubijanie kilku appek, ale zegara tam nie ma Edit. Znalazłem w opcjach baterii clock i wyłączyłem miuioptimisation zmieniając na no restrictions Zobaczę czy to coś zmieni Edytowane 6 Grudnia 2016 przez Edvin
wojtekmarchewka Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Wejdź w panel sterowania-bateria-profile baterii, zobacz czy masz wyłączone oszczędzanie , następnie oszczędzanie w aplikacjach-systemowe, na samym dole jest zegar. Ja nic nie zmieniałem i mam Oszczędzanie MIUI, jeżeli tak samo masz, ustaw na bez ograniczeń i sprawdź czy pomoże. Jak nic nie pomoże wejdź w TWRP i zrób advanced wipe, zaznacz tylko Dalvik i Cahe (to nie usunie Ci danych)
wojtekmarchewka Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 A tak z ciekawości dlaczego masz ustawiony język angielski ?
Rekomendowane odpowiedzi