Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to mój pierwszy wpis na forum i niestety w takich okolicznościach. Robiłem wczoraj to 

Gdzieś między punktem 3 a 4 telefon zgasł i sie nie właczy. W menadżerze Quallcolm 9008 . Proszę z całego serca o pomoc. Mi flash go widzi i cos flashuje ale nic to nie daje

Opublikowano
6 godzin temu, michal991 napisał:

Gdzieś między punktem 3 a 4 telefon zgasł i sie nie właczy

Jesli w mi4c wklepujesz tryb EDL to telefon wlasnie robi sie caly czarny, tak jakby sie wylaczyl, tak wyglada w nim wlasnie tryb EDL, wiec zapewne nic nie ucegliles, nie panikuj. Zrob krok po kroku tak jak jest w poradniku

6 godzin temu, michal991 napisał:

Mi flash go widzi i cos flashuje ale nic to nie daje

Dokładnie napisz co robisz krok po kroku i w czym jest problem, telefon sie nie uruchamia po flashowaniu? Mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe, ze po flashowaniu telefon moze sie dlugo uruchamiac, nawet ok. 30 minut.

Opublikowano
1 godzinę temu, michal991 napisał:

No obecnie telefon się nie włączył;/ dalej czarny ekran. Nie wiem co poszło nie tak, i co zrobić dalej

Wejdz w tryb fastboot, przejdz do EDL, wgraj na niego china dev miflashe z flash_all i uruchom normalnie telefon. Mysle, ze cos zle robisz.

Opublikowano
Dnia 3.12.2016 o 00:46, michal991 napisał:

Witam, to mój pierwszy wpis na forum i niestety w takich okolicznościach. Robiłem wczoraj to 

Gdzieś między punktem 3 a 4 telefon zgasł i sie nie właczy. W menadżerze Quallcolm 9008 . Proszę z całego serca o pomoc. Mi flash go widzi i cos flashuje ale nic to nie daje

Witam. Jeśli w menadżerze pokazuje taki sterownik to oznacza że telefon jest w trybie EDL. To że zgasł to normalne przeszedł w ten tryb EDL.

Po flashowaniu telefon sam się nie uruchomi trzeba dłużej przytrzymać przycisk power.

Cytat

5. Na dole okna wybierz Flash All i kliknij Flash. Cała operacja zajmie ok 2min. CZekaj aż do pojawienia się komunikatu Sucessed
6. Uruchamiamy telefon (Uwaga będzie startował bardzo długo). Jeżeli nie uruchomi się sam przytrzymaj (ok 10 sek) przycisk power.

Pozdrawiam.

Opublikowano
7 godzin temu, slimdick napisał:

Witam. Jeśli w menadżerze pokazuje taki sterownik to oznacza że telefon jest w trybie EDL. To że zgasł to normalne przeszedł w ten tryb EDL.

Po flashowaniu telefon sam się nie uruchomi trzeba dłużej przytrzymać przycisk power.

Pozdrawiam.

Zdziwilbys sie bo u mnie juz 2 sztuki same zrobily reboot po flashowaniu

Opublikowano
5 minut temu, kamillm napisał:

Zdziwilbys sie bo u mnie juz 2 sztuki same zrobily reboot po flashowaniu

Mnie trudno zadziwić, praktycznie już nic mnie nie zdziwi. Mi się sam nie podnosi z trybu EDL. Ale to nie o to chodzi że teraz będziemy się licytować. Kolega wyżej napisał że ma problem i to jemu trzeba wyjaśnić.

PS.Mam już takiego jednego w ignorowanych co za każdym moim postem dopisuje że nie mam racji i że jest inaczej. 

Bez odbioru.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...