Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie!

W sumie to napiszę to w formie ciekawostki, a nie problemu technicznego. Może inni już coś podobnego widzieli.

Zakupione telefony mają się świetnie i jako 5 letni miłośnik produktów, bez których pobyt w Starbucksie byłby passe uznaję markę Xiaomi za totalny hit!

Do sedna.

Podczas wygaszania (blokowania) ekranu wpatrując się np. w zegarek wyświetlany na ekranie co pewien czas pojawia się coś na kształt efektu oglądania napisów 3D bez założonych okularów - przez ułamek sekundy zanim wygaśnie ekran dookoła cyfr i liter pojawia się czerwona obwódka. Im większa czcionka ekranowa tym zjawisko to jest bardziej dostrzegalne.

Jestem przewrażliwiony czy inni też to widzą?

Powtarzam .. pojawia się to tylko przy wygaszaniu ekranu.

PS. U mojego kolego z Mi5S Plus czegoś takiego nie ma, ale potwierdza, że widywał takie zjawisko na innych "Androidowcach".

Edytowane przez Francis
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę odkopię wątek, bo nie wierzę, że tylko @Francis ma Mi5

u mnie sytuacja wygląda w sposób identyczny, zauważyłem, że chodzi tylko o biały kolor, zegarek idzie jeszcze przeboleć, ale gdy blokuję ekran na mailu lub smsach, gdzie jest dużo białego sytuacja wygląda co najmniej dziwnie, bo cały ekran mruga na czerwono. W moim poprzedni Xiaomi RN2 nie było czegoś takiego, tak samo u żony która ma Redmi 3s takie zjawisko nie występuje.

Powiedzcie czym to może być spowodowane, czy da się to jakoś "naprawić" oraz czy inni też tak mają :)

Opublikowano (edytowane)
Dnia 12.12.2016 o 00:36, bagir napisał:

Trochę odkopię wątek, bo nie wierzę, że tylko @Francis ma Mi5

u mnie sytuacja wygląda w sposób identyczny, zauważyłem, że chodzi tylko o biały kolor, zegarek idzie jeszcze przeboleć, ale gdy blokuję ekran na mailu lub smsach, gdzie jest dużo białego sytuacja wygląda co najmniej dziwnie, bo cały ekran mruga na czerwono. W moim poprzedni Xiaomi RN2 nie było czegoś takiego, tak samo u żony która ma Redmi 3s takie zjawisko nie występuje.

Powiedzcie czym to może być spowodowane, czy da się to jakoś "naprawić" oraz czy inni też tak mają :)

Mrugania jako tako na czerwono w całym ekranie nie spotkałem, ale potwierdziłem czerwoną obwódkę na czcionkach podczas wygaszania na 5 innych Mi5 wśród moich znajomych, zarówno 32 jak i 64 GB (sam mam 2 sztuki wersje 32GB).

Jedni to widzą, inni mniej, kolejni ignorują. Moim zdaniem TTTM :) Ujdzie :)

Soft Global MIUI 8 gdyby to miało znaczenie.

Edytowane przez Francis
Opublikowano

Nie będę zakładał kolejnego wątku, ale mam podobnie z żółtą barwą na białym tle. U dołu ekranu, z lewej strony, widzę żółte zabarwienie. Dziewczyna ma mojego Redmi Note 4G a tam ekran ma żółte prześwity i tłumaczy mi, że sobie wmawiam. Faktycznie, czasem tego nie widzę, ale w nocy i kiedy jestem sam, mając telefon przed oczami, to dostrzegam tę żółć. To na pewno nie wina kleju jak kiedyś było w OPO, bo to akurat umiałbym poznać, ale zastanawia mnie, czy ktoś inny ma ten problem

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...