kubszy Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam, Po aktualizacji mojego Note 4 do 8.1.3.0(MBFCNDI) przestały działać ustawienia launchera (edycja pulpitów, widgetów itp) Pojawia się komunikat Aplikacja zakończyła działanie w nieprawidłowy sposób. W załączniku log (log.txt). log.txt
Zexon72 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Prawda jest taka, że (powtórzę to n-ty raz) linia romów Global Stable póki, co nie nadaje się do użytku. Skala i częstotliwość problemów z nimi jest nie do zaakceptowania! Chcesz w pełni cieszyć się telefonem, bez ciągłych problemów, że to,czy to nie działa - odblokuj bootloader i wgraj miuipolska/xiaomi.eu 1
kubszy Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 Szanowny Zexon72, zapomniałem dodać że mam odblokowany tel wcześniej miałem V8.0.9.0 miuipolska/xiaomi.eu a że dzisiaj przeglądając https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/ i klikając w odnośnik 8.1 (https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=126103) znalazłem że jest dostępna nowa wersja dla mojego telefonu. Więc postanowiłem ją zainstalować, a tu taki zoonk ;] Ktoś coś, więcej doradzi ? Czekać na jakiś update ? Czy może wrócić do wcześniejszej wersji ?
Zexon72 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zainstaluj sobie wersję rozwojową (tylko z full wipe) i sam zobaczysz różnicę
kubszy Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 Czyli xiaomi.eu_multi_HMNote4_6.11.24_v8-6.0.zip ? Mogę to normalnie wgrać przez Aktualizacje, czy przez TWRP ?
Zexon72 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Jeśli masz obecnie na pokładzie system Stable, to przez recovery z wipe, system, data, cache, art/dalvik cache - wcześniej zrób sobie backup danych do chmury xiaomi. Po zainstalowaniu nowego systemu będzie mniej do instalacji
kubszy Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 Downgrade do V8.0.9.0 i wszystko działa. Nie mam ochoty instalować wszystko od nowa więc zostaje przy stable.
Rekomendowane odpowiedzi