Pirzu Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Gdyby ktoś był zainteresowany zakupem telefonu #xiaomi umieszczam listę kuponów - link to kuponów - KLIK lub też umieszczam poniżej W razie jakichś pytań lub gdyby ktos potrzebowal pomocy, to pisac Tym razem na (odnosniki do recenzji YT) Mi Max, Redmi PRO, Redmi 4 (recenzja niebawem), Mi5s, Mi5s plus, redmi note 4. Całą lista (odnosniki do wybranego produktu): Mi max32g s RNmimax32sPIRZU $25,99Mi max64bg RNmimax64bgPIRZU $19,99Mi max64s RNmimax64sPIRZU $10,99Mi max128g RNmimax128PIRZU $15,99 redmi note4 64g silver/gold RNrn464PIRZU $10,99 mi 5s 32g RNmi5s32PIRZU $18,99mi 5s 64g RNmi5s64gsPIRZU $14,99mi 5s 128g RNmi5s128PIRZU $14,99 mi 5splus 64g gold RNmi5sp64gPIRZU $15,99mi 5splus128g gold RNmi5sp128gPIRZU $20,99 redmi 4 16g RNredmi416PIRZU $10,99redmi 4 32g black RNredmi432bPIRZU $20,99redmi 4 32g silver RNredmi432sPIRZU $15,99 redmi pro 32g silver RNbrp32sPIRZU $19,99redmi pro 128g RNbrp128PIRZU $20,99
Gwizdek Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 A adres sklepu ? Albo słabo patrze (noc może juz mi się rozmywa) albo nie widzę - zastanawiam się nad kupnem nowszego modelu Xiaomi
Gwizdek Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 O wielkie dzięki kolego. Takie pytanie zagadka bardzo dużą jest różnica między RDM3 Pro a Pro s - i czy polecacie ,nawet korzystając z kuponów kupić i czekać z takiego sklepu czy też lepiej dać 50 zł więcej i z Polskiego sklepu (gwarancja,serwis itd)
makgajwer Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 Z jakim ROM-em są sprzedawane telefony Xiaomi? Jakoś słabe te ich opisy. Czy są zainstalowane usługi google, OTA aktualizacja???
hosse6668 Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 9 minut temu, makgajwer napisał: Z jakim ROM-em są sprzedawane telefony Xiaomi? Jakoś słabe te ich opisy. Czy są zainstalowane usługi google, OTA aktualizacja??? Xiaomi mi5s plus 6/128gb
makgajwer Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 @hosse6668 ok, ale to zrzut z Twojego. Ja zanim kupię chcę wiedzieć czy Global itp.
hosse6668 Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Tak z mojego Edytowane 30 Listopada 2016 przez hosse6668
kyniu Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 Czy ta wersja redmi 4 to jest wersja pro? Bo ekran ma fullhd, ale jak pisałem do nich na faceboooku to mówili, że to nie jest pro, choć parametry mówią co innego... chodzi o https://www.ibuygou.com/p-black-xiaomi-redmi4-qualcomm-snapdragon-625-20ghz-3gb-ram-32gb-rom-8679.html
rubson Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 1 godzinę temu, kyniu napisał: Czy ta wersja redmi 4 to jest wersja pro? Bo ekran ma fullhd, ale jak pisałem do nich na faceboooku to mówili, że to nie jest pro, choć parametry mówią co innego... chodzi o https://www.ibuygou.com/p-black-xiaomi-redmi4-qualcomm-snapdragon-625-20ghz-3gb-ram-32gb-rom-8679.html Tak to wersja najwyższa z serii Redmi 4, więc to chyba to kryje się pod hasłem PRO
kyniu Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) już ogarnięte. redmi 4 pro zamówione dpd z ubezpieczeniem od vatu Mam nadzieję, ze ten sklep działa szybciej niż geekbuing Edytowane 1 Grudnia 2016 przez kyniu
kyniu Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 a jeszcze jedno pytanie. Ile ibuygou ma czasu na spakowanie przesyłki? Pirzu dzięki za kod
PokaBobra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Dnia 1.12.2016 o 10:35, kyniu napisał: już ogarnięte. redmi 4 pro zamówione dpd z ubezpieczeniem od vatu Mam nadzieję, ze ten sklep działa szybciej niż geekbuing Ile razem za wszystko? bo na stronce po wpisaniu kuponu jest 157$ ale nie wiem ile do tego przesyłka i to ubezpieczenie.
kyniu Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) razem za czarna wersje 185dolców. Koło 800zł przy dziesiejszym kursie paypala Edytowane 5 Grudnia 2016 przez kyniu
PokaBobra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) 2 godziny temu, kyniu napisał: razem za czarna wersje 185dolców. Koło 800zł przy dziesiejszym kursie paypala To jakoś sporo, na allegro po tyle chodzą tylko nie czarne. To już z tym kodem rabatowym? o tuti np. http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4-pro-pl-menu-dual-sim-najtaniej-i6614194219.html Taniej pare zł i czarny rzekomo też dostępny. Może to nie jest jakiś godny polecenia sprzedawca no ale 800zeta prosto z chin to też wydaje się być przesadą. Edytowane 5 Grudnia 2016 przez PokaBobra
PokaBobra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Ja swojego pierwszego xiaomi kupiłem z allegro, wszystko śmiga do tej pory.
kyniu Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 1 godzinę temu, PokaBobra napisał: To jakoś sporo, na allegro po tyle chodzą tylko nie czarne. To już z tym kodem rabatowym? o tuti np. http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4-pro-pl-menu-dual-sim-najtaniej-i6614194219.html Taniej pare zł i czarny rzekomo też dostępny. Może to nie jest jakiś godny polecenia sprzedawca no ale 800zeta prosto z chin to też wydaje się być przesadą. tylko teraz pytanie co z gwarancją sprawdź sobie jego firmę, a ibuygou daje 2 lata.. i to w Polsce Jak chcesz oszczędź 10zł i kup na allegro Jak kto woli Cytat Czas dostawy trwa 10-35 dni roboczych, ponieważ przedmioty wysyłane są od zagranicznych dostawców. Koszt wysyłki 49zł jest przeznaczony dla jednego przedmiotu, na koszt wysyłki wliczone jest ubezpieczenia przedmiotu w razie uszkodzenia lub utraty. Mam nadzieję, że przeczytałeś całą aukcję... Wysyłka też jest z Chin skoro do 35 dni roboczych... To są po prostu pośrednicy... Kupują najtaniej jak się da (u chińczyka, bez gwary, albo z 1 rokiem gwary w chinach), a później wciskają, że dają na nią 24 miesiące gwarancji w Polsce z czego po kilku miesiącach zwijają interes, tym bardziej skoro gościu jest z Londynu... Teraz do Ciebie należy decyzja, czy zapłacić 10 zł więcej z wysyłką kurierem, 2 letnią gwarancją w Polsce ( w Mi center we Wrocku), czy zaoszczędzisz 10zł, poczekasz 1-1,5 miesiąca i masz telefon z rzekomą gwarancją polską
PokaBobra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 a IBG czy goldway czy inni z aliexpress to kto to niby jest, też pośrednicy. Tak jak pisałem to akurat nie był najlepszy przykład sprzedawcy z allegro ale są też inne podobne aukcje
kyniu Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 1 minutę temu, PokaBobra napisał: a IBG czy goldway czy inni z aliexpress to kto to niby jest, też pośrednicy. Tak jak pisałem to akurat nie był najlepszy przykład sprzedawcy z allegro ale są też inne podobne aukcje Ehhhh Tak jak pisałem rób jak uważasz Tylko wiesz, że pośrednicy z allegro kupują właśnie od takich sklepów jak chińczyki z alli? Oni nie mają dostępu bezpośrednio do xiaomi... Ludzie jakby taki Polaczek miał dostęp bezpośrednio do Xiaomi, to inne sklepy na allegro nie miałyby racji bytu, chodzi mi o jednoosobowe firemki, które nie mają kosztów... Wiadomo, że w sieciówkach typu x-kom zapłacisz więcej... ale takie małe firemki mające dostęp bezpośrednio do xiaomi wykończyłyby wszystkie inne sklepy...
PokaBobra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Ja tam tylko głośno myśle, człowiek myślący bardzo przepraszam. No więc skoro kupują od tych samych co są na ali to czym się one różnią i dlaczego miałbym nie brać tego chociażby 10zł taniej :< A to że komuś się na allegro trafił trefny towar to podejrzewam że tak samo można z ali dostać podróbę Pewnie wywale te 800zeta i kupie z ibg dla świętego spokoju no ale tak czy siak argument że jak coś jest z allegro to musi być syf jest mocno niesprawiedliwy.
kyniu Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 ehhhhhh... Oficjalny sklep xiaomi -----> IBG/Geekbuing/aliexpress ----> śmieszki heheszki z allegro Tak to mniej więcej kształtuje się przepływ telefonów... Może coś być miedzy sklepem xiaomi a ibg/geekbuing/aliexpress, ale Polaczki z allegro kupują właśnie od ibg/geekbuing/aliexpress... Mówisz, że myślisz ale tego nie widać xd
PokaBobra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 no to Ty mówisz że na allegro jest syf poczym stwierdzasz że oni to kupują od " ibg/geekbuing/aliexpress". Uważasz że pomyślałeś choć przez chwile pisząc te bzdury? xd
kyniu Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) ja już wymiękam. Nie mówię, że oni kupują od ibg... Oni kupują właśnie od chińczyków z aliexpress (jak najtaniej, praktycznie bez gwary)... Nie mówię, że tam jest syf, telefon dostaniesz taki jak trzeba, ale na gwarancję w PL to ja bym nie liczył No i masz dodatkowo czas oczekiwania ponad miesiąc... ehhh więcej mi się nie chce tego tłumaczyć kup na allegro i zaoszczędź 10zł, dla świętego spokoju I gdzie ja pisałem, że z allegro to jest syf? Ile Ty masz lat? Nauczyli czytać ze zrozumieniem? Edytowane 5 Grudnia 2016 przez kyniu
PurpleHaze Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) 23 minuty temu, PokaBobra napisał: no to Ty mówisz że na allegro jest syf poczym stwierdzasz że oni to kupują od " ibg/geekbuing/aliexpress". Uważasz że pomyślałeś choć przez chwile pisząc te bzdury? xd Problem jest jeden podstawowy. Ty bierzesz cene z allegro i uwazasz ja za koncowa, po czym porownujesz ze sklepem typu ibg lub goldway i wydaje ci sie ze znalazles okazje. To teraz do ceny telefonu dodaj sobie te 23% vat na ktory jest spora szansa ze trafisz. Zwlaszcza ze na roznych forach o zakupach z chin krazy opinia ze ostatnio celnicy zrobili sie wyjatkowo wscibscy. Kupujac z ibg, kupujac od goldwaya z wysylka posrednia, jestes w stanie uniknac placenia dodatkowych 23% podatku. I wtedy te ceny z allegro z dodatkowa oplata przestaja juz byc tak rewelacyjne... Co do reszty, goldway daje jakas tam gwaranacje, ibg daje rok albo dwa (dodatkowe 5$) z czego ten ostatni czesciowo realizowana w Polsce. Goscie z allegro daja gwarancje chinczyka (zwlaszcza te male pseudofiremki zajmujace sie dropshippingiem). Duze firmy w PL maja pewnie sprzet i czesci i wiedze, ale tego nie mozesz byc pewnym (nie pisze o oficjalnej dytrybucji). Stad prosty wniosek i podsumowanie dywagacji. Nie dla wszystkich najtaniej znaczy najlepiej. Dlatego polecane sa na forum te nie inne sklepy, stad ostrzezenia przed innymi sklepami, zeby nie wpasc w bagno, lub 1-2 miesieczne oczekiwanie. Masz kompendium wiedzy w postaci tego forum i innych o zakupach w chinach, dodaj do tego wlasne priorytety i na czym ci bardziej zalezy i kupuj w ten lub inny sposob. Edytowane 5 Grudnia 2016 przez PurpleHaze
PokaBobra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Z tym uniknięciem vatu to też jest tak że sobie mogę wykupić ubezpieczenie u ibg co kosztuje bodajże ok 70zł, bo bez tego też mogę trafić na vat a z vatem wyszło by 150zł~ Ja już pisałem że pewnie wezme z ibg drożej dla świętego spokoju bo te pare zł różnicy mi nie robi i też nie bronię tych sprzedawców na allegro ale też nie wrzucam ich do jednego wora że jak z allegro to musi być oszust, gdyż jak też już pisałem swojego pierwszego xiaomi kupiłem z allegro i wszystko działa już prawie rok Edytowane 5 Grudnia 2016 przez PokaBobra
kyniu Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) 11 godzin temu, PokaBobra napisał: Z tym uniknięciem vatu to też jest tak że sobie mogę wykupić ubezpieczenie u ibg co kosztuje bodajże ok 70zł, bo bez tego też mogę trafić na vat a z vatem wyszło by 150zł~ Ja już pisałem że pewnie wezme z ibg drożej dla świętego spokoju bo te pare zł różnicy mi nie robi i też nie bronię tych sprzedawców na allegro ale też nie wrzucam ich do jednego wora że jak z allegro to musi być oszust, gdyż jak też już pisałem swojego pierwszego xiaomi kupiłem z allegro i wszystko działa już prawie rok Napisz teraz do swojego sprzedawcy, że telefon się popsuł i chcesz go oddać na gwarancję zobaczymy, czy w ogóle dostaniesz jakąś odpowiedź... Dobrze jest jak z telefonem nic się nie dzieje, ale w przypadku problemów to już zaczynają się schody. Ja zapłaciłem 185 dolców już razem z tym ubezpieczeniem i kosztuje ono przy redmi 4 około 41zł, a jednak mogę spać spokojnie. A teraz podobno celnicy mają nakaz kontrolowania paczek, a wiadomo jak to było kiedyś... E: No i dzisiaj paczka wysłana Niektóre firmy powinny się trochę poduczyć... Edytowane 6 Grudnia 2016 przez kyniu
PokaBobra Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Wysłać wysłana tylko czy z chin wyszła bo z tym są ponoć mega problemy.
kyniu Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 19 minut temu, PokaBobra napisał: Wysłać wysłana tylko czy z chin wyszła bo z tym są ponoć mega problemy. tracking działa
XiaoRén Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 A znalazłby ktoś kod na redmi pro 4/128 gb?
Rekomendowane odpowiedzi